12 Eylül 2015 Cumartesi

çevre dostu kahve bardağı

Plantable kahve bardağı toprakta çözünebiliyor ve yeniden ağaçlandırmaya yardımcı olmak için kullanımdan sonra ekilebiliyor.

Sadece Amerika'da yıllık olarak 146 milyar kahve bardağı atılıyor ve bu kahve bardaklarının birçoğu polietilen kaplama olduğu için geri dönüştürülemiyor. Hiç şüphesiz buna benzer yenilikleri daha önce de görmüştük. Örneğin kağıt tüketimini azaltmak için satın alınabilen ve hatta kiralanabilen yeniden kullanılabilir Keep Cup ve Good to Go gibi kahve bardaklarını da. Şimdi de girişimci bir firma, Plantable isimli çevre dostu başka bir kahve bardağı geliştirdi. Plantable, içinde tohumlar olan ve toprakta %100 çözünebilen bir kahve bardağıdır. Bu özelliği sayesinde ağaçlandırmaya yardımcı olmak için kullanıldıktan sonra toprağa ekilebiliyor.

Plantable, California'daki yerel geri dönüşüm merkezlerinden tedarik edilen geri dönüşümlü kağıttan yapılıyor. Malzemenin içinde yerli tohumlar var ve tohum çeşidinin tanımı ve dikim talimatları bardağın üzerinde yazıyor. Kullanımdan sonra tüketici kentsel ve kırsal peyzajı güzelleştirmek için bardağı dikebiliyor. Tüketiciler dikimden önce bardağı basitçe açıyor ve beş dakika su ile ıslatıyor. Alternatif olarak güvenli bir şekilde atılabiliyor ve 180 gün içinde biyolojik olarak ayrışıyor, diğer bitkilerin hoşuna gidecek besinlerini serbest bırakıyor. Her bardağın üretim maliyeti 0.02 dolar ki bu maliyet standart toprakta çözünebilen bardakla aynı. Girişimci firma ürünlerinin dünya genelindeki çevre dostu kahve dükkanlarında kullanılmasını ümit ediyor.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder