9 Eylül 2015 Çarşamba

internet girişimcisi

Bugünlerde internet hem küçük ölçekli hem de büyük ölçekli işletmeler için olamazsa olmazdır. Sosyal medya reklamcılığından yeni online alışveriş yöntemlerine kadar web üzerinde yoğun bir trafik vardır ve yeni jenerasyon iş adamlarının sayısı her geçen gün artmaktadır. İnternet girişimcisi, bir iş kurmak veya bir işi büyütmek için internetin uçsuz bucaksız gücünden faydalanan kişidir. İster fiziksel alışveriş ister yenilikçi modern hizmetler olsun başarılı bir internet girişimcisi olmak isteyen birinin yeni teknolojilerle klasik iş becerilerini bir araya getirmek için doğru adımları atması gerekir.

 

Adımlar

1 – Somut bir iş planınız olsun

Geleneksel işlerde olduğu gibi internet üzerinden yapılan işlerde de sermaye çekmek, işleri büyütmek ve yeni girişiminizi dünyaya tanıtmak için iyi düşünülmüş bir iş planına ihtiyacınız olacaktır.

İş planı rehber niteliğindedir. Detaylı bir iş planı uygulanabilir finans stratejilerini doğru bir şekilde sunmanıza yardımcı olmalıdır. Yani iş planınızı yatırımcılara ve diğerlerine sunduğunuzda ilgilerinizi çekmeniz gerekir. İş planı bir bakıma değerlendirmelerin yapıldığı kısa bir sunumdur.

2 – Alışveriş sepetleri veya diğer altyapılardan ekleyin

Başarılı bir internet girişimcisi olmanın kilit unsurlarından biri internet sitesine gerekli araçları koymak, banka işlemlerini kolayca ve rahatlıkla yapmak ve müşterilerin ilgisini çekmektir.

Gelecekteki işleri yönlendirmek için anketler kullanın. Müşterilerin satın alma işlemi için bir araca ihtiyacı vardır ancak işletmelerinde satışları takip etmek ve hedef kitleyi tanımlamak için bir araca ihtiyacı vardır. Karışık web araçları ve iyi liderlik çok yönlü pazarlama planı avantajlarından faydalanmanıza yardımcı olur.

3 – Doğru reklam faaliyetlerini benimseyin

Her işletmenin reklam ihtiyaçları farklıdır ve işletme ihtiyaçlarıyla uyumlu reklam faaliyetlerinin yürütülmesi bütün internet girişimcilerinin veya acemi yöneticilerin başarısında büyük rol oynar.

İnternet reklamcılığının kolay yöntemlerinin avantajlarından faydalanın. YouTube ve diğer siteler yaratıcı bir şekilde reklamlar yapmanız için farklı yollar sunar.

Somut reklamlar ekleyin. İnternetin soyut olduğunu aklınızdan çıkarmamanız önemlidir.  İnterneti düzenli olarak kullanmayan kullanıcılar vardır ve bu kullanıcıları etkilemek için başka yöntemler kullanmanız gerekir. Yerel etkinliklere katılmak ve zaman içinde kendini kanıtlamış diğer stratejileri kullanmanız karınızı arttırmanıza yardımcı olacaktır.

4 – Maliyetleri kontrol edin

Başarılı bir internet girişimcisi olmak için geleneksel işletmeler gibi hareket etmeniz gerekir.  Temel görev gelirin gideri aşmasıdır. Bunu genel masrafları sınırlandırarak ve işletme yeterli kazancı sağlayana kadar makul bir biçimde para harcayarak yapabilirsiniz.

5 – Risklere karşı dikkatli olun

Doğru işletme yapısını bulmak ve uygun işletme sigortasını yaptırmak yeni internet girişimcilerinin veya yöneticilerin ürün sorumluluğu, talihsiz olaylar veya yasal zorluklar gibi istenmeyen durumlara karşı önlemler almalarına yardımcı olur.

6 – Facebook, LinkedIn ve Google+ gibi sosyal medya platformlarını kullanın

Sosyal medya sitelerinden faydalanmanız ağlar oluşturmanıza ve markanızı geliştirmenize yardımcı olur. Facebook, LinkedIn ve Twitter müşterilerinizi etkilemenize ve müşteri çekmenize yardımcı olur.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder