9 Eylül 2015 Çarşamba

Hem rüzgar hem de güneş enerjisi

Rüzgar ve güneş enerjisini birleştiren MobileMill acil durumların yaşandığı ilk yardım noktaları için enerji üretiyor.

Kasırga veya sel gibi büyük ölçekli afetler sonrasında zarar gören bölgeler genellikle enerjisiz kalır.  Bu nedenle de sağ kalanları bulmak ve sağ kalanlara yardımcı olmak zorlaşır. Saatlerler hatta dakikalarca gecikmeler ölüm ve yaşam arasındaki o ince çizgiyi belirler. Acil durumlarda hava aracıyla ilk yardım desteği sağlayan çok amaçlı tıbbi ekipman Ambulance Drone'u daha önceden görmüştük. Bugün sizlere farklı bir iş fikrinden bahsedeceğiz. WindStream Technologies'in geliştirdiği taşınabilir treyler MobileMill hem güneş hem de rüzgar enerjisini toplayarak diğer enerji kaynaklarının çalışmadığı afet bölgeleri için enerji üretiyor.

MobileMill, Hindistan İç Güvenlik Bakanlığının isteği üzerinde Wind Stream tarafından geliştirildi. Taşınabilir enerji ünitesi Wind Stream'in güneş enerjili değirmeninin hibrid teknolojisine adapte edildi. Hibrid teknolojisi, güneş enerjili fotovoltaik panellerle rüzgar türbinlerini küçük ölçekli yüksek yoğunluklu tek bir cihazda birleştiriyor. Kontrol edilemez çevresel faktörlere bel bağlamak yenilenebilir enerji ürünlerinin en büyük engelidir. Güneş panelleri sadece gündüzleri çalışırken rüzgar enerjisi üretimi önceden kestirilemez. Bu ikisinin entegre bir cihazda birleştirildiği Wind Stream'in güneş enerjili değirmeni verimli ve yeniden şekillendirilebilir tüketici odaklı bir üründür. Kullanıcının çatısına monte edilen tekli birim yaklaşık 1000W toplamaktadır.

Diğer taraftan MobileMill 4kW, yenilenebilir enerji sağlayan taşınabilir bir komuta merkezidir.  Paslanmaz çelik ve alüminyumdan inşa edilmiştir ve her türlü araca eklenebilir.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder