3 Ekim 2015 Cumartesi

Yenilebilir kaplar

Bir çift Belçikalı girişimci çevre dostu, tadı güzel ve daha da önemlisi insanları bulaşık yıkama derdinden kurtaracak yenilebilir yiyecek kabı üretti.

Genç girişimciler, Helene Hoyois ve Thibaut Gilquin, bir gece evde parti verdikten ve yıkanması gereken tavana kadar yükselen kirli bulaşık dağıyla mücadele ettikten sonra bu iş fikrini buldular. Thibaut içgüdüsel olarak Helene'ya dönmüş ve "Bulaşıkları yeseydik nasıl olurdu?" diye sormuş.

İlk başta şaka olarak sorulan soru, iki girişimciyi fikir üzerinde ciddiyetle düşünmeye itmiş ve hemen harekete geçirmiş. Birkaç denemeden sonra, uygulanabilir bir konsept bulmayı başarmışlar. Patates nişastası, su ve yağ karışımından oluşan kaplar üretmişler. Yiyecek kapları her çeşit yemeği ve sosu muhafaza edecek kadar sağlam ve aynı zamanda kolaylıkla sindirilebilir.

25 yaşındaki Helene şunları söylemiştir: "Kaplar biyolojik olarak parçalanabiliyor ve hem tatlı hem de hoş kokulu malzemeleri tamamlayan nötr bir lezzeti var."

Helene ve Thibaut malzemeyi mükemmelleştirdikten sonra bütün birikimlerini ilk prototipi üretmek için harcadılar. Başarısını kanıtladıktan sonra, Wallonia Creative isimli kuruluştan finansal destek alarak 'Do Eat' isimli bir şirket kurdular. Şu anda Brüksel'den 30 kilometre uzakta, 30 çalışanı olan küçük bir ofisleri var.

yenilebilir-yiyecek-kabi-1

Helene sözlerine şu şekilde devam etmiştir: "Eşsiz bir ürün yaratmayı başarmış olsak bile, hala yapmamız gereken bir sürü iş var. Var olmayan bir şey yarattık ancak sürekli yeni ürünlerle yenilik yapan rakiplerden daha hızlı hareket etmek zorundayız."

Şimdilik sadece yenilebilir yemek kapları yaptılar ancak ilerleyen zamanlarda bardaklar, çatal bıçaklar ve kaseler de yapmayı planlıyorlar. Bunların yanı sıra her gün yenilebilen takvim yapmak da planları  arasında yer alıyor.

Aşağıda yer alan videoyu izleyerek iş fikri hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz:



Başarılı bir iş fikri olan yenilebilir yiyecek kapları hakkında detaylı bilgi almak isterseniz lütfen bizimle iletişime geçiniz. 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder