3 Ekim 2015 Cumartesi

Karlı iş

Görünen o ki kafanızı nereye çevirirseniz birileri yeni iş fikirleri buluyor ve büyük kazanç sağlıyor.

5 yıl boyunca kendi şirketimi yönettikten, birden çok internet sitesi açtıktan ve bir sürü yaratıcı işle uğraştıktan sonra yeni iş fikirlerinin girişimcilik ruhunun bir parçası olduğunu anladım. Önemli olan şey bu fikirleri bulmak ve bu fikirlerle gerçekten bir şey yapmaktır. Başarılı olmanın bir formülü olduğuna inanıyorum: iyi bir fikir, çok çalışma ve biraz da şans.

 

İşte karlı ve yeni iş fikirleri bulmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları:

1 – Her gün 10 iş fikri yazın: Karlı bir iş fikri bulmanın en iyi yollarından biri  günde 10 fikir yazmaktır. Düzenli olarak yeni fikirler yazmanız yaratıcı sürece girmenizi sağlar ve bu sayede zihniniz açılır, keskinleşir ve uyarılır.

İş fikirlerinizin birçoğu korkunçken bazıları parlak olabilir. Bazıları aracılığıyla kazanç sağlayabilirken bazıları sizi heyecanlandırmayabilir. Bazıları basit görünürken bazıları birçok insanın hayatını değiştirebilir.

Bulduğunuz her iş fikrinin peşinden gitmek zorunda değildiniz. Bunu yaparsanız iflas edebilirsiniz. Önemli olan şey zihninizi esnetmeye ve denemeye devam etmenizdir.

2 – Alışveriş merkezinde tur atın: Eşim ve ben bütçemiz kısıtlı olsa bile kış aylarında çocuklarımızla birlikte alışveriş merkezlerini gezeriz. Hiçbir şey almayız ancak farklı işletmelerin sunduğu ürünlerle veya hizmetlerle ilgili sohbet ederiz.

Koridorun ortasında birisi organik bal satmaya çalışırken bazı mağazaların kasa kuyrukları inanılmaz derecede uzundur. Biz de eşimle yürürken bunlardan bahsederiz. Mağazaların tasarımlarından, markalama çalışmalarından, isimlerden, ışıklardan, görünüşlerden ve farklı bulduğumuz her şeyden konuşuruz. Bu ilham almanıza yardımcı olur ve müşterilerin ne tür hizmetleri veya ürünleri aldığını anlamanıza yardımcı olur. Alışveriş merkezinde bir tur atmak ve herhangi bir şey almamak size bir sürü yeni fikir verir.

3 – Tekerleği yeniden icat etmenize gerek yok: Yepyeni fikirler bulmak zorundasınız diye bir şey yoktur. Var olan bir şeyi her zaman geliştirebilirsiniz. Bu Apple Watch gibi büyük bir şey de olabilir, yeni doğan bebekler için zıbın da.

Dünya üzerinde bir sürü harika iş fikri vardır ancak bu daha iyi ve benzer ürünler yaratamazsınız anlamına gelmez. Pinterest ilk çıktığında, herkes Pinterest'e bayıldı çünkü başka bir alternatif yoktu. Ancak şimdi dijital alanda büyük oyuncular var. Bazı insanlar müşterileri benzer ancak daha iyi ürünleri almaya ikna etmenin daha zor olduğunu düşünürler.

Sonuç olarak olay yeni bir iş fikri bulmak olduğunda önemli olan yaratmayı alışkanlık haline getirmektir. Her şeyin ötesinde fikrinizi uygulamanız o fikri hayal etmekten çok daha önemlidir. Birçok insan bir ürün veya iş konsepti düşünür ancak onun peşinden asla gitmez. Kendinize bir iyilik yapın ve milyon dolarlık bir fikir bulduğunuz zaman dışarı çıkın ve gerçeğe dönüştürün! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder