3 Ekim 2015 Cumartesi

Tuzlu su ile çalışan lamba

Güneş enerjili okul çantalarını, elektrik üreten futbol topunu daha önce görmüştük. Bugün sizlere yeni bir iş fikrinden bahsedeceğiz. Tuz ve su ile çalışan verimli, güvenli ışık kaynağı SALt günde 8 saat kullanımla 6 ay boyunca etrafını aydınlatabiliyor.

7000 adası olan Filipin nüfusunun büyük çoğunluğunun evinde elektrik yok. Geceleri ışık kaynağı olarak gazyağı ile çalışan lambalardan kullanıyorlar. Bu tür lambalar sadece tehlikeli ve kirletici değil aynı zamanda çok pahalı ve yeniden doldurmak için uygun değil. Çözüm sunmak amacıyla geliştirilen SALt isimli ürün, tuz ve su ile çalışan verimli, güvenli bir ışık kaynağıdır.

Sürdürülebilir alternatif aydınlatma olarak gösterilen SALt lamba galvanik pilin arkasındaki bilimden faydalanan ve elektrolitleri toksik olmayan, tuz solüsyonuyla değiştiren LED ışıktır. Kullanıcılar cihazı çalıştırmak için bir bardak su ve bir yemek kaşığı tuz ekliyor. Diğer bir seçenek olarak okyanus suyu da kullanılabiliyor.

SALt, bağlantısız bölgelerdeki gaz yağı ile çalışan lamba kullanımını azaltmaya yönelik geliştirilen son cihazlardan biridir. 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder