3 Ekim 2015 Cumartesi

Evde arı yetiştirme

Dünyanın dört bir yanından çığır açan başarılı iş fikirlerini sizler için araştırmaya devam ediyoruz. Evde arı yetiştirmek önceden bir seçenek değildi ancak Amerikalı girişim Living Interiors'ın geliştirdiği BEEcosystem isimli yeni iş fikri sayesinde artık evinizde arı besleyebileceksiniz.

BEEcosystem geleneksel olmayan arıcılık alanlarını idare edebilecek kadar küçük ve aynı zamanda petek balı üretebilecek kadar da büyük bir ürün. BEEcosystem sedir, şeffaf ve altıgen bir arı kovanı. Kovanın üstündeki gözetleme penceresinden çalışan arıları canlı olarak izleyebiliyorsunuz.

BEEcosystem akvaryuma benzese de kanatlı böcekler için oldukça uygun bir ürün. BEEcosystem iç mekanlara veya dış mekanlara yerleştirilebilen bir duvar donanımı ve kırmızı ışığı filtreleyen kapağı sayesinde arılar odanın içindeki suni aydınlatmadan rahatsız olmuyorlar. Arıların kovana girmesini veya kovandan çıkmasını sağlayan transfer tüpü sürgülü pencerelere kolaylıkla monte edilebiliyor. BEEcosystem modüler bir kovan olduğu için koloni genişledikçe yeni kovanlar eklenebiliyor.

evde-ari-beslemek-1

BEEcosystem kullanıcı dostu bir ürün. Bal arıları önceden kovana yerleştiriliyor ve kullanıcı duvar desteğini kullanarak kovanı duvara kolayca monte edebiliyor. Kovanın bakımını yapmak da oldukça kolay. Temizlik çekmecesi bir taraftan kovanın altındaki birikintileri toplarken bir taraftan da arıların güvende olmasını sağlıyor. Üstteki yem kabı ise arıların beslenmesini sağlıyor.

evde-ari-beslemek-2

BEEcosystem insanlarla bal arıları arasındaki etkileşimi arttırmak için tasarlanan bir ürün. Kurucu ortak Mike Zaengle ürünle ilgili şunları söylemiştir: "Bu ürün esas olarak kentsel yaşam için tasarlandı. BEEcosystem kiracılar için harika bir ürün çünkü cam çıkışı özelliği sayesinde herhangi bir sürgülü cama pratik bir şekilde takılabiliyor. Arıların dışarı çıkmasını ve daha sonra kovana girmesini sağlayan bir tüp var. Duvarınıza delik açmak zorunda değilsiniz. Yapmanız gereken tek şey duvar desteğini monte etmek."

evde-ari-beslemek-3

"Yaratıcı iş fikri BEEcosystem, arı kolonisi ile birlikte gönderilen ilk camlı arı kovanı olacak. Diğer kovanlarda durum farklıdır. Arı yetiştiricisi arıları alır, arılar posta ile gönderilir ve daha sonra arı yetiştiricisi arıları kovana koyar. Ve bu süreç arı yetiştiriciliğine yeni başlayanlar için oldukça korkutucudur. BEEcosystem'in kovan montajı ise oldukça basit."

Girişimci Mike ürünün oldukça güvenli olduğu konusunda ısrarcı çünkü bal arıları diğer arı türlerine göre uysallar. Ve ona göre kovanın en iyi tarafı balınızı kendi başınıza toplayacak olmanız. Girişimci sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Diğer üst çubuklu kovanlarda olduğu gibi, bir bıçak alıyorsunuz ve petekten kalın bir parça kesiyorsunuz." Her kovanda yarım kilo petek balı üretilebiliyor.

Mike ve ekibi üç tane başarılı iş fikrini hayata geçirme aşamasında daha fazla para toplamak için şu anda Kickstarter kampanyası yürütüyorlar. Her kovanın fiyatı ise 450 dolar civarında. Pahalı gibi görünse de evde kendi balını üretme fikri bu fiyatı gölgeleyecektir. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder