4 Ekim 2015 Pazar

En Çok Kazandıran

Modern dünya fırsatlarla doludur. Bireylerin sosyal statüsünü artıran meslekler aynı zamanda ekonomik refahın yüksek seviyelere çıkarılmasına da imkân verir. Yıllardan beri süre gelen ve çoğu kişinin diline pelesenk olmuş  "Bu devirde ya topçu olacaksın ya da popçu." sözü geçerliliğini hala korusa da güncel trendlere göre birçok meslek dalı öne çıkmıştır. Dünyanın en çok kazandıran mesleklerini sizler için araştırdık. Şaşırtıcı olan şu ki dünyanın en çok kazandıran on mesleğinden sekizi tıp ve cerrahi alanındadır. Son yılların en çok kazandıran mesleklerine bir göz atalım.

 

Doğa Bilimleri Yöneticisi



Doğa bilimleri yönetimi dünyadaki en çok para kazandıran mesleklerden biridir. Bu alanda çalışanlar yüksek ücretler alır ve aynı zamanda büyük sorumlulukları vardır. Doğa bilimleri yöneticilerinden ziraat uzmanı, kimyager, fizikçi gibi diğer bilim adamlarının çalışmalarını denetlemeleri ve kontrol etmeleri beklenir. Bu meslek grubundaki kişiler genellikle araştırma ve geliştirme alanında çalışırlar. Doğa bilimleri yöneticilerinin çoğunun kendi danışmanlık firmaları vardır. Bu alanda dünyadaki en yüksek gelir 97,560 dolardır.

 

Pazarlama Müdürü



Pazarlama müdürü modern şirketlerdeki en kilit pozisyonlardan biridir ve dünyadaki en yüksek ücretli mesleklerden biridir. Pazarlama müdürleri herhangi bir firmanın pazarlama stratejilerini uygulamaktan sorumlu olan kişilerdir. Pazarlama müdürlerinden halkla ilişkiler faaliyetlerinin yürütülmesi, işletmenin geliştirilmesi ve büyümesi, medya ve firma ürünlerinin tanıtım faaliyetleriyle ilgilenmesi beklenir. Dünyadaki en yüksek pazarlama müdürü geliri 100,020 dolardır.

 

Bilgisayar ve Bilgi Sistemleri Yöneticisi



Bu kişilerden herhangi bir firmanın bilgi teknolojilerine dayanan işleriyle ilgilenmeleri beklenir. Bu sebepten dolayı bu kişilerin gelişmiş teknik ve becerilere sahip olmaları gerekir. Bilgisayar ve bilgi sistemleri yöneticileri bilgi – işlem alanında yeterli gelişmelerin olmadığı ilk zamanlarda programcı veya veri çözümleyici olarak çalışırlardı. Ancak zaman ilerledikçe ve deneyimler kazanıldıkça sistem analistliği ve bilgi işlem yöneticiliği gibi kilit görevlere gelmeye başladılar. Modern dünyada uluslar arası firmalar bu kişilere yüksek ücretler öderler. Görev tanımları arasında uygulamaların seçimi ve uygunluğu, yazılım geliştirme, web tasarımı ve firmanın bilgi işlem güvenliği yer almaktadır. Bu alanda elde edilen en yüksek gelir 100,110 dolardır.

 

Hava trafik kontrolörü



Hava yolu ile ulaşımı tercih edenleri sayısı her geçen yıl önemli oranda artmaktadır. Bu da doğal olarak hava trafiğinin daha yoğun olmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden hava trafiği güvenliği için kullanılan teknoloji ve teknikler sürekli gelişmektedir. Bu teknoloji ve teknikleri kullanan hava trafik kontrolörleri uçakları güvenli bir şekilde kalkıp inmelerini sağlamaktadırlar. Bu süreçte yaptıkları en ufak bir hatanın son derece ciddi ve riskli sonuçlar doğurabileceğinin farkında olan bu meslek grubu da en çok kazanan meslekler arasında yer almaktadır. Yıllık kazançları 135, 120 dolardır.

 

Avukatlar



Toplumdaki herkesin yasal sistemle bir şekilde ilişkisi vardır. Herhangi bir yasal problemde insanlara yardımcı olacak avukatlar vardır. Bugün insanlar sadece cinayet ve medeni kanun konularında avukata başvurmazlar aynı zamanda çevre hukuku, telif hakları, fikri haklar ve benzeri konularda da yardım alırlar. Avukatlar bize bu tür konularda yardımcı olacak kişilerdir. Avukatlık firmaları etkili avukatlarına kayda değer ücretler öderler. Bu alanda ödenen en yüksek ücret 110,590 dolardır.

 

Diş hekimleri



Modern dünyada diş hekimleri bir yıl içerisinde binlerce lira kazanırlar. İleri seviye diş cerrahlarının uygulanabilir işleri az olsa bile gelirleri her geçen yıl artmaktadır. Bu alanda kazanılan en yüksek gelir 132,660 dolardır.

 

Havayolu Pilotları



Havacılı sektörü her geçen gün gelişmekte ve büyümektedir. Yeni teknolojilerin tanıtılmasıyla pilotların işleri daha karmaşık ve teknik hale gelmiştir. İşte bu nedenle havayolu pilotları bütün dünyada en iyi maaşları alan kişilerdendir. Pilot olmak kolay değildir, sıkı çalışma gerektirir ve ciddi yatırım yapılması gerekir.  Bu alanda kazanılan en yüksek gelir 134,090 dolardır.

Pilot olmakla ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

 

Mühendislik Yöneticileri



Mühendislik yöneticilerinin görevleri araştırma, tasarlama ve üretim aktivitelerini yerine getirmektir. Zaman ilerledikçe mühendislik yöneticileri doğa bilimleri yöneticilerini ve bilgi işlem yöneticilerini gelir anlamında geçmiştir. Bu alandaki en yüksek gelir 140,210 dolardır.

 

CEO



CEO'lar bütün organizasyonlarda en tepedeki yöneticidir ve firmanın bütün işlerinden sorumludurlar. Sorumluluk seviyelerinden dolayı yüksek maaşlar alırlar. CEO'lar firmanın yönetim kuruluna ve sermaye ortaklarına karşı sorumludur. Bu pozisyon için ödenen en yüksek ücret 140,880 dolardır.

 

Cerrahlar



Tıp alanında en yüksek geliri elde edenler cerrahlardır. Kazançları diğer bütün meslek gruplarını geçmektedir. Belli bir alanda uzmanlaşmaları ve bir insanın hayatından sorumlu olmaları sebebiyle – ki bu oldukça önemldir- bütün dünyada en çok kazanan kişiler cerrahlardır. En yüksek gelir 181,850 dolardır. En yüksek kazanç elde edilen meslek olması sebebiyle eğer yüksek maaşlar almak istiyorsanız cerrahlık konusunda mücadele verebilirsiniz. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder