3 Ekim 2015 Cumartesi

Evi aydınlatan akıllı ayna

Lucy, güneşin hareketlerini otomatik olarak takip ediyor ve gün boyunca 7,000 lümen günışığı ile kullanıcının seçtiği alanı aydınlatıyor.

Daha önce sizlere gün ışığı almayan karanlık bölümleri aydınlatmak için hayata geçirilen iş fikirlerinden bahsetmiştik. Sahte pencereler de bunlardan biriydi. Bu yazımızda sizlere yeni bir iş fikrinde bahsedeceğiz.

Evin en kasvetli köşeleri suni ışıkla bile yeterli derecede aydınlanmaz. Ancak bu yeni cihaz odayı en parlak ışıkla yani güneşle aydınlatmayı amaçlıyor. Lucy, günışığını eve yansıtan güneş enerjisiyle çalışan bir robot aynadır.

Öncelikle kullanıcılar Lucy'i koyacakları yere karar veriyorlar. Daha sonra, aydınlatmak istedikleri yeri belirliyorlar. Kurulumdan sonra Lucy, güneşin hareketlerini otomatik olarak takip ediyor ve gün boyunca 7,000 lümen gün ışığı ile kullanıcının seçtiği alanı aydınlatıyor.

evi-aydinlatan-akilli-ayna-1

Lucy'i geliştiren şirket Solenica'ya göre cihaz kullanıcının karbon ayak izini her yıl 0.9 ton düşürüyor. Güneş enerjisiyle çalıştığından şebeke elektriğine ve kablolara gerek yok. Bütün mekanizma tasarımı dikkat çekici hale getiren ve koruma sağlayan kürenin içinde yer alıyor.

Lucy'yi ön siparişle 150 dolara satın alabilirsiniz. Benzer bir cihaz olan Sunflower helyostat da güneşi takip ederek dışarıdan gelen güneş ışığını evin pencerelerine yansıtıyor. 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder