4 Ekim 2015 Pazar

3 boyutlu yazıcıyla basılan çikolata

Giyilebilir teknoloji ve 3 boyutlu baskıyı kullanan Exertion Games Lab kullanıcı ne kadar egzersiz yaparsa o kadar çikolata basarak egzersiz yapmayı oyunlaştırıyor.

"Fiziksel çaba" ve "eğlence" birçok insanın bir arada kullandığı kelimelerden olmayabilir ancak günümüzde spor yapmayı daha eğlenceli hale getiren bir sürü örnek görüyoruz. Örneğin sanal gerçeklik kullanarak kullanıcıların bir taraftan uçarken bir taraftan spor yapmayı sağlayan iş fikri Icaros'dan sizlere daha önce bahsetmiştik. Bir diğer örnek de Step Ahead: Zombies'dir. Giyilebilir teknoloji kullanılarak insanlar zombi istilasından kaçmaya teşvik ediliyor. Böylece belli sürede belli bir mesafe koşarak hem spor yapmış hem de zombilerden kurtulmuş oluyorsunuz. Ancak bugün sizlere yeni bir iş fikrinden bahsedeceğiz. Giyilebilir teknoloji ve 3 boyutlu baskıyı kullanan Exertion Games Lab'den Edipulse, kullanıcı ne kadar egzersiz yaparsa o kadar çikolata basıyor.

Başlamak için kullanıcılar bilekliği kalp monitörüne koyuyor. Daha sonra kalp atış hızları gün boyunca takip ediliyor ve egzersiz yaptıkça bu veri 3 boyutlu yazıcıya gönderiliyor. Bu veriye bağlı olarak 3 boyutlu yazıcı her gece çikolata basıyor. Çikolatanın formunu kullanıcıların yaptığı egzersiz miktarı belirliyor. Ne kadar çok egzersiz yaparlarsa, çikolata o kadar güzel ve neşeli oluyor. Edipulse, o gün egzersiz yapılmazsa küçük üzgün surat basıyor ve kullanıcılar hedeflerine ulaşırsa cesaretlendirici mesajlar üretiyor. 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder