4 Ekim 2015 Pazar

Akıllı telefonları fotoğraf baskı makinesine dönüştürmesi

Prynt, kullanıcıların herhangi bir dijital çekimi bir dakikadan az bir sürede fiziksel kopyaya dönüştürmesini sağlayan akıllı bir telefon kabıdır.

Polaroid, 2008 yılında bütün şipşak film üretimlerini durdurduğunu, üç fabrikasını kapattığını açıklamıştı. Nostalji güçlü bir şeydir.Bugün sizlere nostalji ile teknolojiyi buluşturan yeni bir iş fikrinden bahsedeceğiz. Prynt isimli akıllı telefon kalıbı sayesinde dijital olarak çektiğiniz fotoğrafları bir dakikadan az bir sürede basabileceksiniz.

Fransa merkezli bir girişim iPhone 6 veya 4.7 inç ekranı olan Android cihazlarda kullanılabilecek bir kap üretti. Prototip aşamasında olan bu fikir de kullanıcılar basmak istedikleri fotoğrafı telefonlarından seçiyor. Telefon kabı Bluetooth aracılığıyla telefonla bağlantı kuruyor ve istenilen fotoğrafı basıyor. Şu aşamada bir fotoğraf yaklaşık olarak 50 saniyede basılıyor ancak ekip Apple cihazlara "Lightning connector" ekleyerek zamanı 30 saniyeye düşürmeyi planlıyor. Pryn'in 10 ila 30 arası fotoğraf kağıdı kapasitesi olacak.

Yazdırma kapasitesi yetersiz gibi görünse de Prynt her baskıyı arttırılmış gerçeklik unsuruyla bütünleştiriyor. Prynt uygulaması aracılığıyla bir fotoğraf çekerken aynı anda küçük bir video klip çekiliyor ve cloud'a yükleniyor. 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder