4 Ekim 2015 Pazar

dikilebilir bir kitap

Tree Book Tree, geri kazanılmış malzemelerden yapılan ve okunduktan sonra tekrar ağaç olması için içine tohumlar yerleştirilmiş olan dikilebilir bir kitaptır.

Sadece Arjantin'de her ay 6 milyon fiziki kitap basılmaktadır ki bu bir günde 45 milyon kağıda veya bir diğer ifadeyle bir sürü ağaca denk gelmektedir. Günümüzde her iki dakikada bir,  futbol sahası büyüklüğündeki bir orman alanı yok ediliyor. Arjantinli çocuk kitabı yayınevi Pequeño Editor genç okuyucuları ekolojik olarak sorumlu davranma konusunda eğitmek ve ilham vermek için Tree Book Tree isimli bir proje başlattı.

Çevreci proje kapsamında dikilebilecek ve ağaçlara dönüşebilecek ısmarlama hikaye kitapları hazırladılar. Çocuk kitabı My Dad Was in The Jungle'ın elde dikilmiş kopyaları asitsiz kağıt ve biyolojik olarak parçalanan mürekkepten yapıldı ve kapağa yerli pelesenk ağacı tohumları yerleştirildi.

Kitap 8-12 yaş grubundaki çocukları hedefliyor. Çocuklar okuduktan sonra kitabı dikebilecek ve ağaç olarak büyümesini izleyebilecek. Her kopyada dikim talimatları var ve kitaplar kitap kitapevlerinde sergileniyor. 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder