4 Ekim 2015 Pazar

Tableau

Bitkiler için kendi kendine sulama sistemi
Amsterdam merkezli tasarım şirketi Pikaplant,  saksı çiçekleri için Tableau isimli bir otomatik sulama tepsisi geliştirdi. Tableau, çiçeklerin daha sağlıklı olması için yeraltı suyunun doğal yaş – kuru döngüsünü taklit ediyor. Doğaya sadık kalan gel git sulama sistemi hiç elektrik kullanmıyor.

Çiçekleri sulamak artık çok kolay. Sulamayı unutma derdine ya da şehir dışına çıktığınızda çiçekleriniz için endişelenme derdine son. Sadece rezervuarda su olduğundan emin olun ve Tableau gerisini sizin için halletsin.

Tableau isimli kendi kendine sulama sistemi sayesinde çiçekleriniz suyu alttan almaktadır. Bu sayede çiçekleriniz ne kadar suya ihtiyaçları olduğunu kendileri karar verirler. Kendi kendine sulama sisteminde, suyu bir defa doldurduktan sonra 3 çiçeğiniz 1 ay boyunca otomatik olarak sulanabiliyor.

bitkiler-icin-kendi-kendine-sulama-sistemi-3

Sistem bitkilere suyu, bitkilerin daha sağlıklı ve köklerinin daha güçlü olması için yaş – kuru döngüsünde veriyor. Bitkileri alttaki bütün suyu emdikten sonra yeniden suya kavuşmaları için kurumaları gerekiyor ve bu döngü sürekli olarak tekrarlanıyor.

bitkiler-icin-kendi-kendine-sulama-sistemi

Pikaplant, Tableau'nın ilk üretimini finanse etmek için kitle fonlaması platformu Kickstarter aracılığıyla kampanya başlatmıştı. Kampanya 31 Mayıs'ta sona erdi. Ürünün satış fiyatının 150 – 200 dolar arasında olması bekleniyor.

bitkiler-icin-kendi-kendine-sulama-sistemi-2

Aşağıdaki videoyu izleyerek Tableau hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz: 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder