3 Ekim 2015 Cumartesi

Elektrikli araçları şarj eden yollar

Ekipman donanımı altta yer alan yol yüzeyi sayesinde elektrikli araçlar İngiltere yollarında hareket halindeyken kablosuz olarak yeniden şarj olabilecek.

Elektrikli araçların en verimli şekilde yeniden şarj edilmesine ilişkin araştırmalar devam ediyor.  Yeniden şarj edilebilir robotları, teknoloji bakımından yenilenmiş elektrik direklerini ve güneş enerjisi ile çalışan yeniden şarj edilebilir park alanları gibi teknolojik iş fikirlerini daha önceden görmüştük. Bugün sizlere elektrik araçlarla ilgili yeni bir iş fikrinden bahsedeceğiz. Ekipman donanımı altta yer alan yol yüzeyi sayesinde elektrikli araçlar İngiltere yollarında hareket halindeyken kablosuz olarak yeniden şarj olabilecek. Bu sayede sürücülerin durmasına ve aracı şarj etmesine gerek kalmayacak.

İngiltere Karayolları  – devlet destekli kurum – elektrikli ve hibrid araçların batarya ömrünü arttırmak amacıyla test yolları üzerinde bu teknolojiyi test edecek. Kablosuz ekipman test yolunun yüzeyinin altına ve araçlara yerleştirilecek. Geniş kapsamlı denemeler bir sonraki yıl başlayacak. Başarılı olursa, teknoloji İngiltere'deki karayollarına ve anayollara takılacak ve bu sayede sürücüler aracı durdurmak ve yeniden şarj etmek zorunda kalmadan düşük emisyonlu araçları ile uzun mesafeler gidebilecek.

Benzer bir teknoloji Kore'deki elektrikli otobüs filosuna güç sağlamak içinde kullanılıyor. 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder