4 Ekim 2015 Pazar

10 Müthiş Hobi

Tam zamanlı küçük ölçekli bir işletme kurmak oldukça yorucu bir süreçtir. Bunun yerine bir hobinizi kullanabilir ve yaptığınız işten keyif alabilirsiniz. Aşağıdaki 10 yetenekten birine sahipseniz ceplerinizi parayla doldurabilirsiniz.

 

Fotoğrafçılık

Dijital günümüzde çok önemli bir noktaya geldiği için fotoğraf çekmekte daha heyecan verici bir hale geldi. Profesyonel fotoğrafçılık çaba gerektiren bir meslektir ancak daha sıradan olan stok fotoğrafçılıkta tatmin edicidir. iStockphoto gibi internet sitelerini araştırın ve kendi dijital ürünlerinizi satışa çıkarın.

 

Bahçıvanlık

Bitkilerden anlıyorsanız ve bahçeniz her geçen yıl daha da güzel oluyorsa sebzelerinizden, meyvelerinizden ve çiçeklerinizden para kazanabilirsiniz. Hobi bahçeciliğinden çok para kazanamasanız da ailenize veya arkadaşlarınıza ekstra ürünler satarak para kazanabilirsiniz. Herhangi bir satış yapmadan önce dikkatli bir araştırma yapın.

 

Alışveriş yapmak

Alışveriş yapmaya karşılık ödeme almak mı? Kulağa hayalmiş gibi geliyor değil mi? Beklentilerinizi düşük tutarsanız ve sadece belli yerlerden alışveriş yaparsanız gizli müşterisi olduğunuz firma bir sonraki alışverişte alışveriş merkezine gitmeniz için size benzin parası verir. Saat başı ücret 6 TL ve 14 TL arasında değişirken ara sıra öğle yemeği için de para verilir.

 

Bloglama

Blog yazarlarının çok küçük bir bölümü büyük paralar kazansa da en alçakgönüllü olanlar bile temel reklamlar ve affiliate satışlar aracılığıyla aylık 100 dolar ve 1000 dolar arasında kazanır. Ancak sabırlı olmanız gerektiğini unutmayın çünkü blogunuzu oturtmanız zaman alacaktır.

 

Düzenleme

Birçok insan bundan hoşlanmasa da siz bir şeyleri düzenlemekten, tablolar oluşturmaktan veya plastik kutuları istiflemekten hoşlanıyor olabilirsiniz ve yarı zamanlı olarak sanal asistanlık yapabilirsiniz. Günümüz dünyasında insanların elinde bir sürü eşya ve bilgi vardır ( ve bunlar için yeterli yerleri yoktur). Haftada birkaç saatinizi başkalarına yardım etmek için ayırırsanız becerileriniz sayesinde saat başı 10 dolar ve 25 dolar arasında para kazanırsınız.

 

Müzik aleti çalmak

Amatörler, profesyonel müzisyenler kadar iyi para kazanmasa da bütçesi kısıtlı gelin ve damatlar 100-200 dolar arası ödeme yaparlar. Düğünlerde piyano ve başka müzik aletlerini çalarak para kazanabilirsiniz. Daha önce yaptığınız işlerin listesini tutmayı unutmayın.

 

Dikiş dikmek

Eşsiz el işi ürünlerinizi bazı internet siteleri aracılığıyla satarak para kazanabilirsiniz ancak zanaatkarların çoğu daha çok pratik becerileri sayesinde para kazanır. Bazı insanların ailelerinde dikiş diken yoktur ve bu nedenle perdelerin birleştirilmesi, gömleklerin onarılması veya çarşafların kısaltılması için başkalarına para öderler. Son dakika işleriyle mücadele edebilecekseniz ve dikiş konusunda hızlıysanız en basit dikişlerden bile 20-100 lira arası para kazanabilirsiniz.

 

Pastacılık

Dükkanınızı açmadan önce ilgili resmi kurumlara başvurarak yapmanız gerekenleri öğrenmelisiniz. Reklam yapmaya başlamadan veya ilk pastanızı satmadan önce işletme ruhsatı ve izinler almanız gerekebilir. Lezzetli cupcakeler veya pastalar yapabiliyorsanız 30-150 lira arası para kazanabilirsiniz.

 

Oyun oynamak

Online rekabetin yüksek olduğu oyunlara ciddi zaman ayırırsanız tamamladığınız her görev için ücret alabilirsiniz veya üyeliğinizi satarak kar elde edebilirsiniz. Nelerin satıldığını öğrenmek için forumlarda ve oyun konuşmalarının yapıldığı diğer online alanlarda aktif olun. Online işlerle kıyaslandığında oyunlardan kazanacağınız para düşük kalacaktır. Ayrıca oyunların çoğu bazı ödeme faaliyetlerini resmi olarak yasaklamıştır.

 

Dans etmek

Kadınlar eşlerini her zaman dans stüdyolarına götürmeye çalışırlar. Ancak erkekler ya utandıkları için ya da pahalı olduğunu düşündükleri için dans kurslarına katılmak istemezler. Dans eğitiminiz varsa, sabırlıysanız ve tempolu dansları biliyorsanız boş zamanlarınızda dans dersleri verebilirsiniz. Ders başı 50-150 lira para kazanabilirsiniz. Çift sayısını arttırdıkça kazancınız da artacaktır.

Kısacası başkalarıyla paylaşacak becerileriniz, tutkularınız veya eşsiz yetenekleriniz varsa hobiniz aylık bütçe açığınızı kapamanıza yardımcı olacaktır. 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder