18 Temmuz 2015 Cumartesi

Küçük ve karlı ne işler nelerdir ve nasıl yapabilirim?

Kendi küçük ölçekli işletmenizi mi açmak istiyorsunuz? Kendi işinizi kurmak harika bir kariyer fırsatıdır ve size hem bağımsızlık hem de esneklik kazandırır. Bununla birlikte kuracağınız işe ilgili doğru karar vermekte çok önemlidir. Açık pazarlar için düşük başlangıç maliyetleri ve bakım giderleri oldukça önemlidir. Pazar düşündüğünüz ürün veya hizmetlere doymuşsa yönünüzü değiştirmeniz gerekir.

Girişimci olmak istiyor ve karlı ne iş yapabileceğinizi merak ediyorsanız makalemi okumaya devam edin.

 

1 – Tercüme

tercume-isiBugünlerde herkes global ekonomiden bahsediyor. Rusya'dan Çin'e Meksika'dan diğer ülkelere kadar farklı ülkeler arasında etkileşimler söz konusu. Bu global etkileşim farklı dillerin konuşulmasına ve dolayısıyla tercüman ihtiyacının artmasına neden olmaktadır.

Ancak tercümanlığın özel bir beceri olduğunu aklınızdan çıkarmayın çünkü tercümanlık dil bilmenin ötesinde bir olaydır. Tercümanlık yapmakla ilgileniyorsanız bu işe başlamadan önce becerilerinizi keskinleştirecek bir kursa katılın. Örneğin İngilizceden İspanyolcaya yapılan finansal tercümelerle ilgili kurslara katılabilirsiniz.

 

2 – Seyyar gıda arabaları

seyyar-gida-isiYemekleri herkes sever. Ve seyyar gıda arabaları mutfak dünyasında çok modadır. Dünya standartlarındaki yiyeceklerden fast-foodlara kadar her şeyi sunan gezici seyyar gıda arabaları vardır.

Seyyar gıda arabası sektörü hızla büyümektedir ve karlar oldukça yüksektir. Yapılan bir araştırmaya göre sektör gelirinin 2017 yılında 2,7 milyar dolara çıkması bekleniyor. Başlangıç maliyetleri özelliklede restoranlarla karşılaştırıldığında oldukça düşüktür. Üstelik Business News Daily'e göre seyyar gıda arabalarının başarısızlık oranı %10 ve %20 arasındadır ki bu rakam restoranlarda %60 ve %90 arasındadır. Sağlam bir araba ve gösterişli tariflerle bu işe girebilirsiniz.

 

3 – Sağlık hizmetleri danışmanlığı

saglikli-girisimcilerHiç şüphesiz sağlık sektörü hızlı bir şekilde büyümektedir. Bağımsız sağlık hizmetleri danışmanlığı yaparak hastaneler, laboratuarlar, terapist ofisleri, doktor ofisleri gibi kuruluşlarda dahil çeşitli birçok sağlık tesisine yönetim ve data analizi hizmeti sunabilirsiniz. Bu sayede bu kuruluşların maliyetlerini düşürmeleri ve verimliliklerini arttırmaları için çeşitli çözümler uygulamalarına yardımcı olursunuz. Başlangıç maliyetleri düşüktür çünkü bu işi olaylıkla evinizden yürütebilirsiniz ve herhangi özel bir ekipmana ihtiyaç yoktur.

 

4 – Muhasebe firması

evde-muhasebe-isiEkonominin durumu ne olursa olsun herkesin bir muhasebeciye ihtiyacı vardır. Forbes'e göre sertifikalı hesap uzmanları düşük genel masraflar ve pazarlamayla bir sürü müşteri bulabilir.  Matematik dehasıysanız muhasebeciliği deneyebilirsiniz.

 

5 – Akıl telefon tamiri

akilli-telefon-tamiriBugünlerde herkesin akıllı telefonu var. Ancak işin tuhaf tarafı akıllı telefon tamir hizmeti sunan çok fazla yer yok. Aslına bakacak olursanız akıllı telefonları tamir ettirmek yeni bir tane almaktan daha maliyetlidir. Bunun nedeni cep telefonu firmalarının makul fiyatlı tamir hizmetleri vermek istememeleridir çünkü amaçları insanların yeni bir telefon almasıdır. Ne iş yapabilirim diyenler için akıllı telefon tamiri harika bir iş fırsatıdır.

Business News Daily'e göre akıllı telefon tamir pazarı oldukça geniştir. Yani sabit akışlı müşteriniz olacağından emin olabilirsiniz. Dahası başlangıç maliyetleri ve bakım maliyetleri oldukça düşüktür.

 

6 – Kiropraktik  (iyileştirme sanatlarından biridir ) ofisi

Forbes' göre en karlı küçük işletme fırsatlarından biri de kiropraktik ofisi açmaktır. Pazar henüz doymamıştır ve para kazanma potansiyeli oldukça yüksektir. Başlangıç maliyetleri ekipmana yapılan yatırım da dahil yüksektir.

 

7 – Web tasarımı

web-sitesi-kurmakBugünlerde hemen hemen tüm firmaların ve işletmelerin internet sitesi vardır. Bu da demek oluyor ki web tasarım hizmetlerine olan talep oldukça yüksek. Evden çalışacağınızı ve herhangi özel bir ekipmana yatırım yapmayacağınızı düşünürsek başlangıç maliyetleri düşük olacaktır. Bununla birlikte web tasarımına başlamak istiyorsanız ne yaptığınızdan emin olmanız gerekir. İyi bir web tasarımcısı kodlama, grafik tasarım ve SEO gibi internet pazarlama teknikleriyle ilgili ciddi bilgi sahibi olmalıdır.


 

8 – Yaşlı bakım hizmetleri

yaslı bakımıHiç şüphe yok ki toplumlun bir kesimi yaşlanıyor ve eskiye oranla ortalama yaşam süresi uzuyor. Yaşlı nüfusun artması beraberinde iş fırsatlarını da getiriyor.

İnsanların çoğu yaşlandığı zaman evlerinde kalmak istiyor çünkü yaşlı bakım evlerinden hoşlanmıyorlar. Bununla birlikte yaşlı insanlar bulaşıkların yıkanmasından çamaşırların ütülenmesine ve çimlerin biçilmesine kadar birçok işi kendileri yapamıyor. İşte bu noktada yaşlı bakım hizmetleri devreye giriyor. Bu kişiler bir taraftan günlük ev işlerini ve görevlerini yaparken bir taraftan da yaşlılara refakat ediyor.

 

9 – SEO firması

Şirketler en iyi arama motorlarının üst sıralarında yer almak için can atıyor. SEO olarak bildiğimiz arama motoru optimizasyonu hızla yükselen karlı iş fikirlerinden biridir.

Tabii ki kendi SEO firmanızı açmak istiyorsanız rakiplerinizle mücadele edebilmek için geniş kapsamlı SEO bilgi birikiminizin olması gerekir. SEO hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız firmanızı açmadan önce bir SEO kursuna katılmalısınız.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder