Son yıllarda parlayan bitki üretimi yapan şirketlerin popülaritesi oldukça arttı, ancak 2010 yılında ilk ışık üreten bitkilerle ilgili bulgularını yayınlayan moleküler biyolog Alexander Krichevsky'in yarattığı Bioglow, bu şirketler arasında lider konumda bulunuyor.
Şu zamanlarda parlayan bitkilerle ilgili birçok fısıltı kulaktan kulağa yayılıyor. Harika bir girişimcilik örneği bu bitkiler elbette sizi parlaklıklarıyla kör etmiyor ve bir ampul kadar ışık saçmıyorlar. Ancak karanlık bir odada bu bitkiler bir gece lambası misyonu görebiliyor. Bu arada aklınızda bulunsun, bu parlayan bitkilerin iki-üç ay gibi bir ömrü var.
Her Starlight Avatar bitki, transparan bir kutuda gönderiliyor ve besleyici bir jel içinde büyüyor. Kabına sığmayacak kadar büyüdüğünde ise başka bir saksıya aktarılabiliyor, fakat bu taşınım sırasında bitkinin neredeyse yarısı ölüyor. Ayrıca bu bitkilerin doğrudan güneş ışığına maruz kalmamaları gerekiyor. Buradan yola çıkarak çok hassas bir yapıya sahip olduklarını söyleyebiliriz.
Parlayan bitkiler şu an için henüz gelişmemiş bir girişimcilik örneği olabilir, ama gelecekte yenilenebilir ışık kaynakları haline gelmemeleri için hiçbir sebep yok. Kendinizi yolunu sadece parlayan bitkilerin aydınlattığı bir bahçede geceleri dolaşırken düşünün. Tabii tüm bunlar olasılık dahilinde.
Ne alıp satsam diyen girişimciler bu bitkiyi ABD tabanlı firma ile irtibata geçerek Türkiye'de pazarlamasını yapabilirler. Işık ve para ile kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder