4 Ekim 2015 Pazar

Geçmiş Yıllar

Blippy – Harcamalarınızı tüm dünya görsün

en-cilgin-10-girisim-fikri-1

Blippy kredi kartınız ve Twitter hesabınız ile bağlantı kurmanızı sağlıyor. Bu sayede yaptığınız her alım dünyada yayınlanıyor.

Blippy iş fikri, hayatı boyunca 13 milyon dolar toplamıştır.

 

Layoffspace – İşsizler için sosyal ağ

en-cilgin-10-girisim-fikri-2

İş fikrine genel bakış: Layoffspace.com işsizler için oluşturulmuş bir sosyal ağdı.

Nasıl sonuçlandı: Site öldü. Problem muhtemelen zamanlamaydı: Layoffspace 2007 yılının Nisan ayında faaliyete geçmişti ve facebook o zamanlar en hızlı yükselişini yaşıyordu. Veya belki de dikey sosyal ağı hedeflemek insanların utanmasına neden olduğundan kötü bir fikirdi.

 

The CueCat  – dotcom döneminin en muhteşem fiyaskosu

en-cilgin-10-girisim-fikri-3

İş fikrine genel bakış: Kedi şeklindeki barkod tarayıcı CueCat bilgisayarların klavye bağlantısına takılıyordu. Kullanıcılar CueCat'i yazılı reklamlardaki özel barkodları veya ipuçlarını taramak için kullanıyordu.

Nasıl sonuçlandı: Birçok açıdan CueCat zamanın ötesindeydi. Günümüzde akıllı telefonlar için geliştirilen barkod taratma uygulamaları her yerde ve kare kodlar yaygın biçimde kullanılıyor.

Diğer açılardan da CueCat korkunç bir fikirdi. İnsanlardan hiçbirinin bilgisayarlarının başına oturup magazin dergilerindeki barkodları tarama gibi amacı yoktu.

 

GameCrush  – Xbox oyunlarını belirli bir ücret karşılığında ateşli bir kadınla oynayabiliyorsunuz

en-cilgin-10-girisim-fikri-4

İş fikrine genel bakış: Game Crush sayesinde Xbox Live oyunlarını dakikası 0.60 dolara bir kadınla oynayabiliyorsunuz. Heyecanın doruğa çıkmasını sağlamak için oyun randevularınızı "sıcaklık", "oyun oynama becerisi" ve "flörtçülük" gibi faktörlere göre derecelendirebiliyorsunuz.

Nasıl sonuçlandı: Game Crush sonuncu TechCrunch Disrupt'da finalist oldu ve 700,000 dolar topladı.

 

Audioo – Sesli mesajınızı dünyayla paylaşmanızı sağlıyor

İş fikrine genel bakış: Audioo bütün sesli mesajlarınızı halka açık hale getirmenizi sağlıyor. Audioo' yu sadece sesli mesajların paylaşıldığı ve oylandığı bir ağ olarak da düşünebilirsiniz.

Nasıl sonuçlandı: Audioo daha az heyecan verici ancak daha karlı bir girişimin yan projesiydi. Fikir, devasa insan sesi veri tabanı oluşturmak amacıyla kullanıldı.

 

Withings – Kablosuz akıllı tartı

en-cilgin-10-girisim-fikri-5

İş fikrine genel bakış: Withings içinde wireless ağı olan bir tartı olduğundan yakındaki cihazlarla iletişim kurabiliyor. Bu sayede forma girip girmediğinizi takip edebiliyorsunuz.

Nasıl sonuçlandı: Withings oldukça popüler oldu ve güçlenerek ilerlemeye devam ediyor.

 

Honestly.com  – İnsanlar sizin hakkınızda ne düşünüyorlar?

İş fikrine genel bakış: Önceden Unvarnished olan Honestly.com herhangi birinin, hoşunuza gitsin ya da gitmesin, profilinizle alakalı isimsiz olarak yorum yapabildiği bir sitedir.

Nasıl sonuçlandı: Bu girişim daha lansman yapılmadan büyük tartışmalara neden oldu. Bu tür girişimlerin isimsiz karalamalara davetiye çıkaracağı yazıldı. Lansmandan sonra bir eşleştirmen Honestly.com'un 2010 yılının en kötü girişimi olduğunu söyledi.

 

Agester – insanlarla tanışmak ve kaç yaşında olduklarını tahmin etmek

İş fikrine genel bakış: Kendinizin bir fotoğrafını yüklüyordunuz ve insanlar yaşınızı tahmin ediyordu. Bu sayede de insanlarla tanışabiliyordunuz.

Nasıl sonuçlandı: Kaç yaşında gözüktüğünüz gerçeğini öğrenmek ve yeni arkadaşlar bulmak arasındaki bağlantı ne yazık ki hiçbir zaman anlaşılamadı.

 

Shweeb –  İnsan gücüyle çalışan monoray

en-cilgin-10-girisim-fikri-6

İş fikrine genel bakış: Shweeb insan gücüyle çalışan monoray geliştirmek isteyen Yeni Zelanda merkezli bir girişimdir. İnsanlar resimdeki gibi görünen kozaların içinde pedal çevirerek bir yerden bir yere gidebilecekler.

Nasıl sonuçlandı: Henüz herhangi bir yerde Shweeb ulaşım sistemi yok ancak Google bu projeye 1 milyon dolar yatırdı.

 

Meet Pen – İnsanlarla tanışmanıza yardımcı olan kalem

İş fikrine genel bakış : Meet Pen yeni insanlarla tanışmak için devrimci bir fikirdi. Tanışmak istediğiniz bir insanı bir yerde gördüğünüzde ancak herhangi bir sebeple kendinizi gösteremediğinizde Meet Pen'i çıkarıyorsunuz ve bu kişinin bulunduğu tarafa doğru tutup basıyorsunuz. Bu kişi eve gittiğinde ve kendi Meet Pen'inini kontrol ettiğinde onunla tanışmak istediğinizi görüyor ve girizgah otomatik olarak gerçekleşiyor.

Nasıl sonuçlandı: Meet Pen'in arkasındaki ekip gerekli finansmanı hiçbir zaman bulamadığından fikir de hiçbir zaman denenemedi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder