27 Ekim 2016 Perşembe

Web sitesi olmadan satış ortaklığı yapmak

Eğer satış ortaklığından para kazanmayı hedefliyorsanız bunun için web sitenizin olması şart değil. Tamamen etkili ürün tanıtımı ve iyi bir pazarlama taktiği ile herhangi bir web sitesine ihtiyaç duymaksızın etkili ve kabül görmüş yöntemleri kullanarak internetten para kazanabilirsiniz.

satis-ortakligindan-para-kazanmak.jpg
Satış ortaklığı ile her yerden para kazanabilirsiniz!

İnternetten para kazanma yöntemi tam zamanlı çalışma sistemine göre daha kolay ve daha rahat olmasından dolayı özellikle son dönemlerde çok daha ilgi çekici bir iş olarak benimseniyor.İnternetten para kazanmak geleneksel işlere göre daha rahat demiştik bunun en büyük sebeplerinden biri de evden hatta oturduğunuz yerden işleyen bir süreç olmasından kaynaklanıyor.

Peki internetten en çok hangi yöntem daha fazla kazanç getirir diye soracak olursanız bence bu sorunun cevabı satış ortaklığı sistemidir.

Genelde satış ortaklığı denildiğinde insanlar hemen bu konuya soğuk bakıyorlar ve satış ortaklığının kesinlikle bir web sitesi üzerinden yapılacağını düşünüyorlar aslında bu durum tamamen yanlış bir inanış. Pekala satış ortaklığı yapmak ve bu yolla internetten para kazanmak için web sitenizin olmasına gerek yok. Bu inanışa sebep olan bilinçsiz pazarlamacılar ya da kendini pazarlamacı zanneden amatör girişimciler aslında web sitesi olmadan da satış ortaklığı ile internetten para kazanılacağını daha keşfedememişler ya da yanlış bilgi almışlardır.

Bu yazıda size aslında aslında web sitesi olmadan da satış ortaklığı ile nasıl para kazanılır?  bunun yolunu göstermeye çalışacağım.

Lafı fazla uzatmadam hemen giriş yapalım sizden ricam daha önce satış ortaklığı ile ilgili okuduğunuz, duyduğunuz, uyguladığınız ve başarısız olduğunuz tüm yöntemleri unutmak. Size elimden geldiği kadar en hızlı kazandıracak yöntemleri tanıtmaya çalışacağım ayrıca yazı içinde hangi kaynakların veya eğitim setlerinin işinize yarayabileceğinden de bahsederek size bazı kaynaklar önereceğim. Ama bunlara direk olarak sahip olmanız şart değil öncelikle daha önceden tecrübe edindiğiniz başarısız girişimlerinizi aklınızdan çıkartarak sadece size önereceğim yöntemleri uygularsanız gerçekten bu işten para kazanabilirsiniz.

web-sitesi-olmadan-satis-ortakligi-yapmak-300x300.jpg
Satış ortaklığı sadece internetten para kazanma ürünleri satmak değildir

Satış ortaklı sadece internetten para kazanma kitapları ve eğitim setleri satmak değildir.

Büyük ihtimalle daha önceden internetten para kazanma kitapları ve eğitim setleri pazarlayarak bu tip ürünlere satış ortağı olmuş, sadece bir ya da 2 ürün satabilmiş, ya da hiç satamamış kendinizi bu işte başarısız olarak ilan etmiş biri olarak bu siteye geldiniz.

Önemli bu işlere girişen herkes genelde bu hataları yapıyor önemli olan aslında bu hataları bir çok kez yapıp pes etmemeniz.

Eğer siz de böyle biriyseniz demek ki gerçekten azimlisiniz ve hala bu işten para kazanmak istiyorsunuz önemli olan da bu zaten ilk kural;


Eğer hazırsanız satış ortaklığı sistemine başlamadan önce klasik bir tanım yaparak satış ortaklığının ne anlama geldiğini tanımlayalım.

satis-ortakligi-nedir-300x116.jpg
Sisteme üye ol, satış ortağı ol ve ürünü pazarla

Satış Ortaklığı Nedir? Ne İşe Yarar?

Satış ortaklığı başkasına ait herhangi bir şeyi internet üzerinden insanlara pazarlamak ve satmaktır. Bu terimin ingilizcesini de pek çok kez duymuş olmalısınız ingilizcesi ise Affiliate Marketing dir.

Başkalarının ürünlerini satmak dedik o halde bu şu demek oluyor hiç bir şekilde size ait bir ürün yok, kasa yok, eleman yok, stok yok, kargo yok, iade yok, şikayet yok, geri dönüş yok. Sadece tek var olan şey öyle ya da böyle satış yapmak ve bu satış sonucunda para kazanmak. İşte satış ortaklığı tam olarak bu işe yarar başkalarına ait herhangi bir ürünü (her kategoride) internet üzerinden insanlara satmaktır.

Bu satışı yapabilmeniz için size gerekli olan ürünleri de satış ortaklığı siteleri sağlamaktadır. Aslında onlar size herhangi bir şekilde ürün veya hizmet göndermezler yani elinizde hiç bir şekilde ürün olmayacaktır, satış ortaklığı siteleri sadece ürünleri satmak için size aracı olan bir işletmedir.

satis-ortagi.jpgBunu şöyle düşünün elinizde sadece kataloğunun bulunduğu bir ürünü birisine başkasının üzerinden satmak gibi. Tek yapmanız gereken şey ürüne ait tanıtımı yapmak ve ürünü alması için ona katalogdan ürünü seçmesine yardımcı olma diğer bir deyişle de ürünü beğenen bir tüketiciye ürünün satıldığı dükkana kadar eşlik etmek evet yaptığımız işlem bu. Tek fark bunu internetten ve müşteriyi görmeden dijital ortamdan halletmek aslında durum bu kadar basit.

Satış ortaklığının ne olduğunu az çok açıklamaya çalıştık şimdi ise ürünleri nasıl bulacağımızı ve web sitesi olmadan nasıl satış ortaklığı yapacağımıza bir giriş yapalım.

satis-ortakligi-ile-internetten-para-kaz...00x148.jpg
Satış ortaklığı veren siteleri bulmak

Satış Ortaklığı Siteleri Bulmak

Satış ortaklığı siteleri bulmak aslında işin en kolay tarafı önemli olan ne satacağınıza karar vermek. Bugün Türkiye de faaliyet gösteren online alışveriş sitelerinin hemen hemen hepsi satış ortaklığı vermekte bunun sayısı çok fazla aslında önemli olan insanların en çok hangi ürüne yöneldiğini bulmak. Bu yazıda ürün seçimi ile ilgili çok iyi bir bölüm var önce onu okumanızı tavsiye ediyorum. Ürününüzü bulduktan sonra iş basit işin aslı web sitesi olmadan satış ortaklığı yapacağınız için tek bir ürüne ya da ürün grubuna yönelmenize gerek yok birden çok ürünü de ürün kategorisini de istediğiniz kadar pazarlayabilirsiniz. Örneğin ayakkabı satmak istiyorsunuz ve ayakkabıya satış ortaklığı veren bir site arıyorsunuz bunun için bir çok seçenek var gerek ayakkabı sitelerinin sayfa altlarında gerek se bazı satış ortaklığı sitelerinde bunu bulmanız son derece kolay.

Örneğin zizigo.com dan spor ayakkabıları satmak istiyorsunuz bunun için bu yazıdaki satış ortaklığı siteleri listesine bakın. Özellikle bu satış ortaklığı sitesinde (tıkla üye ol) zizigo yu ve daha bir çok alışveriş sitesini bulabilirsiniz.

Başka satış ortaklığı sitelerine ulaşmak için google u ve forumları kullanabilirsiniz. Kısa bir araştırma sonucunda onlarca satış ortaklığı sitesine ulaşmak mümkün üstelik yerli sitelere.

satis-ortagi-urunu-tanimali.jpg
Bir ürünü satmadan önce onun hakkında bilgi sahibi olmalısınız

Seçtiğiniz Ürünü Tanıyın

Bir ürünü pazarlamadan önce o ürün hakkında bir ön araştırma yapmak muhakkak gereklidir. Eğer bir ürün satmaya karar verdiyseniz o ürün veya ürün grubu hakkında en azından giriş seviyesi bir bilgiye sahip olmalısınız. Tabiki 2 saatlik bir araştırma sizi o ürün hakkında uzman yapmaz  fakat ürün hakkında size sorulan basit soruları da cevaplayabilecek kadar bilgi sahibi olmak gerekmektedir.

Web sitesi olmadan satış ortaklığı yapacaksam neden ürün hakkında bilgi sahibi olmalıyım?

Bu sorunun cevabını şu şekilde verebiliriz; evet web sitesi olmadan satış yapacaksınız fakat satışlar bilgisayarın karşısından ekranı izleyerek olmayacak bunun için de az çok bir çaba göstereceksiniz. Bazı yolları kullanacaksınız bunu ileride sizinle paylaşacağım fakat web sitesiz satış yapsanız bile yine de ürün hakkında bilgiye ihtiyacınız var. En azından ürün grubuna ait yeni trendleri, en pahalı ve en hesaplı modeli, en çok satılan modeli vs. bilecek kadar bir araştırma yapmak gerekiyor.

Ürünü satmayı planlarken bir yandan da ürün hakkında kendinizi geliştirin kadınlara mı, erkeklere mi, yaşlılara mı, gençlere mi, çocuklara mı kime hitap edeceğinizi bilmelisiniz bunun için de araştırma yapmak şart.

Ürüne Ait Satış Ortaklığı Linkini Almak

Ürününüzü seçtiniz, ortaklık sitesine üye oldunuz, ürün hakkında az çok bilgiye de sahipsiniz şimdi yapmanız gereken ürünün satış ortaklığı linkini edinmek.

Bunun için satış ortaklığı sitesine üyelik bilgilerinizle giriş yapın ben xticaretten (xticaret ile ilgili derinlemesine bilgi ve üyelik için burayı tıklayın) bir ürünü seçip o ürüne ait bir satış ortaklığı linki alacağım. Bunun için önce xticaretten bir ürün alışveriş sitesi buluyorum. Bunun için xticaret.com daki ürün gruplarından alışveriş kategorisini seçiyorum.

alisveris-satis-ortakligi.jpg
Xticaret ürün kategirisi listeleme

Listelenen siteler içindn bir marka seçiyorum bu tamamen örnek olarak bir seçimdir bunu seçmek zorunda değilsiniz. Seçtiğim marka defacto. Satış başına %8 veriyor fena değil 100 TL lik satışa 8 TL veriyor hemen defacto.com a gidip bir ürün seçelim.

defacto-satis-ortakligi.jpg

Evet yanlış duymadınız hemen defacto ya gidiyoruz ve ürünü defacto sitesinden seçiyoruz sonra ortaklık linkimizi üreteceğiz.

ceket.jpg

Bed test amaçlı bir ceket seçtim tabiki internetten ceket satmak zor hatta imkansızdır fakat burada sadece işin tekniğini öğreniyorsunuz en etkili ürünü seçmek size kalmış hani yukarıda bahsettiğimiz konu en çok trend olan ne varsa onu bulmak artık size kalmış.

Şimdi bu ceket e ait olan sayfanın urlsini alıp bir not defterine yapıştırın sonrasında ise defacto nun satış ortaklığı linkini yine bir not defterine yapıştırın. Burada yapacağımız işlem şu, sizin satış ortaklığı linkiniz direk olarak defacto.com un ana sayfasına müşterinizi yönlendirir ama biz direk ana syfaya yönlendirmeyeceğiz direk ürünün sayfasına yönlendirme yapacağız.

Bunun için xpageurl etiketini kullanıyoruz bu etiket xticarete aittir yani tüm sitelerde çalışmaz. Hemen bir örnekle olayı anlayalım.

http://www.xticaret.com/xticaret/?2023_12829 (Bu benim xticaretteki defacto ortaklık linkim)

http://www.defacto.com.tr/yeni-sezon/erkek-urunler/polo-team?price=9%2C10 (Bu da defacto.com daki ürüne ait sayfa linki)

Ben bir komutla bu iki linki birleştirip kendi satış ortaklık linkimle müşteriyi direk olarak ürün sayfasına yönlendireceğim. Eğer bu link üzerinden ürün satılırsa komisyon alırım. (Çerez süresi bazı ürünlerde 30 gün olduğu için linke tıklandıktan sonra defacto.com dan 1 ay içinde alınan her üründen %9 kar payı alabiliyorum buda önemli bir nokta)

Birleştirme işlemini de şu şekilde yapıyorum;



Ortadaki kırmızı kod ile ürün linki ve ortaklık linkini birleştirdim. Artık bu linke tıklayanlar xticaret üzerinden defacto ya gidebilecekler ve hatta direk ürünü ait olduğu sayfaya götürecek müşterileri. Bu sistem bazı durumlarda çalışmayabiliyor en azından xticarette böyle bu tip durumlarda xticaretten destek almak gerekebilir.

Unutmadan söylemeliyim ki her ürettiğiniz linki önce siz test edin sonra yayınlayın ki çalışmama gibi bir durum olursa emekleriniz boşa gitmesin. Aşağıdaki gibi bir sayfa gelecek;

defacto-satis-ortakligi2.jpg

Ürüne ait sayfaya xpagerul ile müşteri yönlendirilebiliyor artık linkim çalıştığına göre geriye bu ürünü pazarlamak kaldı onuda bir sonraki başlıkta anlattım.

Web Sitesi Olmadan Satış Ortaklığı Linkini Yayınlamak

Aslında yukarıda anlattıklarımız sayesinde işin büyük bir bölümünü öğrendik ve uyguladık diyebiliriz. Şimdi ise işin küçük ama en önemli yüzdesine geldik. Elimizde ürün var ve bu ürünü pazarlamamız lazım bunun için bir web sitemiz yok ama önemli değil sadce web sitesi üzerinden satış ortağı olunmuyor bunun için bir sürü yöntem var.


Yukarıdaki kaynakları size sadece tavsiye amaçlı ve benim de kullandığım setler olduğu için önermeye çalıştım tabiiki de mecbur değilsiniz karar size kalmış ben kendi çabalarımla öğrenmek istiyorum diyorsanız o size kalmış. Ama şunu da belirtmek gerekir ki internetten satış taktiklerini kimse size bedavadan öğretmez. Ben size bunların sadece bir bölümünü aktarabiliyorum sonuçta tümü benim yöntemlerim değil o yüzden emeğe saygı diyerek bildiklerimizi aktarmaya devam edelim.

satis-ortakligi-forum.jpgŞimdi konumuza dönersek elimizde bir link var ve bu linki bazı platformlarda paylaşarak web sitesi olmadan para kazanacağız.

Forumları kullanmak

Bu platformlara gelince aslında sizin hayal gücünüze bağlı benim en favori yöntemim forumları kullanmak. Ama her forumda her ürünü kullanmaktan bahsetmiyorum şöyleki;

Eğer kadınlara yönelik bir ürün satacaksanız bunu kadın forumlarında paylaşmanız çok parlak bir fikir. Hemen kadın forumlarını araştırın ve ürününüze yakın bir post ta hemen araya girerek ürününüzü tanıtarak satış ortaklığı inkinizi yayınlayın.

Örneğin sivilce tedavisi ile ilgili bir ürün pazarlayacaksanız hemen sağlık forumlarına üye olun ve sivilcelerden müzdarip kişilerin tartışmalarına katılın ürününüzü tanıtın ürünün ortaya çıkardığı olumlu etkilerden bahsedin. Emin olun çok kısa sürede satış yapacaksınız.

reklam9-reklam-almak.jpgMinik bütçelerle reklam verebilirsiniz. Örneğin mynet gibi daha bir çok medya kuruluşunun alt sayfalarında inanılmaz küçük bütçelerle reklam verebiliyorsunuz. 20 TL gibi komik bir rakamla 300 , 400 kişiye ulaştığımı biliyorum. İnternette araştırın adwords  harici yerli reklam sitelerini araştırın karşınıza onlarcası çıkacaktır emin olun hemen ürününüze güzel bir görsel ve tanıtım sloganı bularak reklam verebilirsiniz.

Bu yazıdaki siteleri inceleyin bir çok yerli reklam şirketinin linkleri var reklam vermeden önce ürününüzle ilgili bilgiler vermek amaçlı firmanın iletişim formunu kullanarak fikir alabilirsiniz.

Bloglara yblog-yazarak-internetten-kazanc.jpgorum yapın. Evet çok komik gelebilir ama inanılmaz geri dönüşler alabiliyorsunuz. Ürününüzle ilgili blogları google dan araştırarak derinlemesine yazı yazılmış konuların altına yorum yapabilirsiniz. Yorumunuz kaliteli olursa adminler kolay onaylar fakat direk linkinizi yapıştırırsanız yorumunuz silinebilir. Bu yöntem aslında uzun süredir kullanılan bir yöntem ama hala işe yarıyor. En güzel tarafı da iyi bloglar yakalayabilirseniz belkide ürününüze ait linkiniz yıllarca yorum kısmında kalabiliyor.

facebook-ile-en-iyi-para-kazanma-yolu-150x150.jpgSodyal medyayı kullanın. Belkide en kolay yol budur diyebilirim instagram, flicker, freandfeed, googleplus, facebok, twitter gibi sosyal hesaplarınızdan linklerinizi paylaşın. Facebook ta ürününüzle ilgili gruplara katılın önce kendinizi onaylatıp faydalı birkaç paylaşım yapın ama direk olarak linkinizi paylaşmayın çok kalabalık gruplara katılıp biraz kendinizi tanıtın ve sonrasında insanlara ürünlerinizi önerin. Ne kadar çok gruba katılırsanız okadar çok potansiyel müşteriye ulaşırsınız.

Yukarıdaki yöntemleri anlatıdığı gibi uyguladığınızda Web Sitesi Olmadan Satış Ortaklığı yaparak para kazanabilirsiniz. Unutmayın bir kaç girişimde hemen kazanç sağlayamayabilirsiniz ama pes etmek yok. Sonuçta kendi işinizi yapacaksınız başkası için çalışmayacaksınız ne kadar çalışırsanız okadar çok satış oluyor.

Başka özel ve gizli stratejileri öğrenmek için yukarıda da tavsiye ettiğim eğitimlere katılmanız muhakkak kazancınızı katlayacaktır. Sizde bu yazımdaki gibi para kazanmak istemez misinizi? Bunların hemen hepsi satış ortaklığı sistemiyle elde edilen kazançlardır zamanla yöntemleri öğrenerek kendi para kazanma sisteminizi de kuruyorsunuz ama bunun için eğitim setlerindeki gizli yöntemleri öğrenmek gerekiyor bunlar size gerçekten çok iyi ilham olabiliyor. En azından ben o şekilde kazanıyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder