27 Ekim 2016 Perşembe

6 Adımda Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı) Nasıl Yapılır ?

Satış ortaklığı, internetten para kazanmak denildiğinde en çok karşılaştığımız ve getirisi en fazla olan sistemdir.Bu sistem hakkında yeterince bilgi sahibi olduğunuzda da düzenli ve planlı bir şekilde çalışarak,sabırlı olduğunuz taktirde istediğiniz kazanca ulaşabilmeniz mümkündür. Bu yazımda size adım adım satış ortaklığında başarıyı yakalamanız adına izleyeceğiniz yollardan bahsedeceğim.
[*]

adim-adim-netten-para-270x150.png

 Adımda Satış Ortaklığı



Her şeyden önce kısa yoldan zengin olmanızmümkün değil.Ayrıca hızlı ve çok para kazanacağım diye de hırs yapmayın sakın..İşi rayına oturtana kadar ,sabırlı ve düzenli çalışmanız şart.Bunu unutmayın..







Bir de size dostane bir tavsiye; çevrenizden yaptığınız iş hakkında olumsuz tepkiler gelebilir böyle para kazanılmaz. Hiç o kadar para kazanılır mı?Öyle iş mi olurmuş? Şeklinde olumsuz ve şevkinizi kıracak tepkilere kulak asmayın.Şunu unutmayın 80'e 20 kuralı bu iş için de geçerlidir ve internetten kazanç sağlamak isteyerek yola çıkan her 100 kişiden 20'si başarılı olacak ve istediği yerlere gelecek,geriye kalan 80 kişi de deneyecek ama hiçbir zaman başlayamayacak ya da odaklanamayacak ve ya sürekli farklı yöntemler denemekten hiçbir şey yapamayacaklardır.




[*]




İnternetten para kazanmak için altın kural odaklanmaktır. Yaptığınız işe odaklanır ve yapılması gerekenleri uygulamaya geçerseniz başarıyı yakalayabilirsiniz. Gerçek hayatta da böyle değil midir?




Şuan merakınız giderek artıyor ve ayda bu kadar parayı nasıl kazanacağınıza dair sabırsızlanıyor olmalısınız. 






Eğer hazırsanız çok güzel paralar kazanabileceğiniz satış ortaklığı sisteminin ayrıntılarına anlatmaya başlayalım.







1.Adım





Öncelikle Türkiye'nin önde gelen satış ortaklığı ağlarına üye olun.Atacağınız adımlar içinde en önemlisi budur. Çünkü bu siteler güvenilir ödeme alt yapısına sahipler ve bünyelerinde  komisyon oranları yüksek ürünler barındırıyorlar.






Bu siteler;





XTicaret : İlk Türkçe satış ortaklığı Ağı. Burada bir çok ürün bulabilirsiniz. Ödemeler düzenli bir şekilde yapılır ve  raporları anlık takip edebilme olanağınız var.İnternet pazarlamacılarının en çok tercih ettiği Satış ortaklığı ağı XTicaret'tir. Ancak satış ortaklığı ücretli olup bir defaya mahsus 20 TL ödemeniz gereklidir.











Clickmerkez :Henüz  yeni olmasına rağmen hızla gelişmekte olan satış ortaklığı ağıdır.Üye olmak ücretsizdir. Bir sermayeniz yoksa sadece Clickmerkez'e üye olabilirsiniz.





Clickmerkez'in yapısı XTicaret'e göre biraz karmaşık olsa da zamanla  alışacaksınız. 












İlk etapta bu iki siteden birine üye olmanız yeterli olacaktır. Kendinizi geliştirdikçe farklı siteler üzerinde çalışmaya devam edebilirsiniz.








2.Adım





Xticaret ve ya Clickmerkez'de bulunan ürünlerden kendinize satış ortağı olacağınız ürünü seçin. Satış ortağı olduğunuzda size özel bir takip kodu üretilecektir. Bu kod ile ürünün ana sayfasına yönlendirmeler yapacaksınız.





3.Adım 




Şimdi yapmanız gereken satış ortağı olduğunuz ürün hakkında bilgilendirici yazılar yazabilmeniz.



Xticaret ve ya Clickmerkez'den seçtiğiniz bir ürün hakkında düzenli ,özgün  ve farklı yazılar yazacaksınız.










Bu bölümde dikkat etmeniz gereken 2 husus var;






Kesinlikle kopyala-yapıştır içerikten kaçının bu size yarardan çok zarar getirir.
Yazılarınız özgün ve dikkat çekici olmalı.



4.Adım 





Kendinize bir web site kurmaya geldi sıra.İster ücretli bir site kurarsınız,ister ücretsiz bir blog açarak başlayabilirsiniz.Bu size kalmış.






5.Adım 





Blog ve ya ücretli bir site kurduğunuzu varsayalım. Seçmiş olduğunuz ürün ile alakalı hazırlamış olduğunuz yazıları blogunuza yükleyin ve yazıların içerisine seçmiş olduğunuz ürününün linkini serpiştirin.






6. Adım 





En can alıcı noktalardan birisi burası.Satış ortağı olduğunuz ürün hakkında yazacağınız makaleleri düzenli olarak  ücretsiz makale sitelerine gönderin. Bazıları;





www.makalemarketi.com





www.makalekafe.com





www.yenimakale.com





Her yazdığınız makalenin altına Blog adresinizin linkini ekleyerek sitenize yönlendirin.(bu site/blogunuza düzenli trafik sağlayacak ve ziyaratçileriniz artmaya başlayacaktır)






İşte hepsi bu kadar!!


[*]
satis-ortakligi-ile-para-kazanma-300x225.jpg



KISACA ÖZETLEYELİM;






1-)Satış ortaklığına aracı olan bir ağa üye oluyorsunuz  Xticaret veya Clickmerkez





2-)Bu Sitelerden Satış ortağı olup hakkında bilgilendirici makaleler yazacağınız bir ürün buluyorsunuz. 





3-)Ücretli bir site veya ücretsiz bir blog ediniyorsunuz. Bu arada site adınızın konunuzla alakalı olmasına dikkat edin.





4-)Satış ortağı olduğunuz  ürün ile alakalı makaleler yazmaya başlıyorsunuz.





5-) Yazdığınız makaleleri sitenize ekliyor ve Xticaret ve Clickmerkez'den almış olduğunuz takip kodunu yazınızın içerisine uygun yerlere yerleştiriyorsunuz.





6-)Sitenize ziyaretçi çekmek için makale sitelerine hazırlamış olduğunuz yazıların sonunda kendi blog adresini ekliyorsunuz.


[*]

affff.jpg


Hepsini Yaptın.Sonra ne olacak?






Sabırla bekleyeceksin.





Satış ortağı olduğun ürün hakkında google da arama yapıp sitene gelen ve makale sitelerinde yazılarını okuyup ilgisini çektiğin tüketiciler,senin yönlendirmenle doğrudan ürün sayfasına gidecek ve ürünü aldıkları vakit sizde %30 ile %80 arasında değişen komisyonunuzu alacaksınız.


[*]



affiliate-marketing-nedir.jpg


affiliate-marketing-nedir-p.png

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder