27 Temmuz 2016 Çarşamba

HAZİRAN 2016 EMLAK ENDEKSİ

Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 18 olurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2.598 lira olarak yansıdı. Kiralık konutlara bakıldığında ise yüzde 17'lık yıllık artış dikkat çekiyor. Kiralıkta ortalama metrekare fiyatının 18 lira olduğu Türkiye'de, amortisman (geri dönüş) süresi ise 12 yıl ortalamasında.
İstanbul'da, satılık konutlarda metrekare ortalaması 4.014 liraya kadar çıktı. Kiralık evlerin metrekare ortalaması ise 22 lirayı buldu.

Amortisman süresinin 15 yıl ortalamasında olduğu İstanbul'da son bir ayda fiyatı en çok artan ilçe Bağcılar. İlçede metrekare fiyatları yüzde 4,1 artarken, ikinci sırayı yüzde 3,8 artışla Esenler aldı. Üçüncü sırada ise yüzde 2,6 artışla Adalar var.
Ankara
'da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 11 oranında artış gösterdi. Satılık metrekare fiyat ortalamasının 1.667 lira olduğu Ankara'da, kiralık evlerde ise ortalama fiyat 9 lira.

Amortisman süresinin 15 yıl olduğu ilde değeri en çok artan ilçeler sıralamasında ilk sırada Yenimahalle var. İlçede satılık konut fiyatları son bir ayda yüzde 1,1, ikinci sıradaki Mamak'ta yüzde 0,6 yükseldi. Üçüncü sırada yer alan Gölbaşı'nda ise son bir aylık artış yüzde 0,4 ortalamasında.
İzmir'de bulunan satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 17 artarak 2.286 liraya ulaştı. Kiralık konutlarda ortalama fiyat ise yüzde 25 arttı ve metrekaresi 12 liraya ulaştı. İlde amortisman süresi ise 16 yıl.

İzmir'in son bir ayda en çok değerlenen ilçeleri arasında ilk sırayı yüzde 6,4 artışla Kemalpaşa alıyor. İkinci sıradaki Dikili'de artış yüzde 4,2 olarak dikkat çekiyor. Üçüncü sırada ise yüzde 3,5 artışla Güzelbahçe var.
Antalya'da son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 13 arttı ve metrekaresi 1.889 lira oldu. Kiralık konutlara bakıldığında ise metrekare ortalama fiyat 9 lira.

Amortisman süresinin 18 yıl olarak belirlendiği Antalya'da fiyatı son bir ayda artan ilçeler sıralamasında; Döşemealtı yüzde 22,1 artış ile ilk sırada yer alıyor. İkinci sıradaki Serik'te ise fiyatlar yüzde 3,6, üçüncü sıradaki Muratpaşa ise yüzde 2,2 artış gösterdi.
Bursa'da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı 1.571 lira. Son bir yıllık yükseliş yüzde 22 ortalamasında. Kiralık konutlara bakıldığında ise bir yıllık artış yüzde 20. Kiralık evlerin metrekare ortalaması 8 lira civarında.

Amortisman süresinin 16 yıl olduğu Bursa'da fiyatı artan ilçeler sıralamasında son bir aylık veriler göz önüne alındığında ilk sırada yüzde 7,4 artışla Orhangazi, ikinci sırada yüzde 3,6 artışla İnegöl, üçüncü sırada ise yüzde 3,3 artışla Osmangazi var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder