9 Temmuz 2016 Cumartesi

Gece Görüş Asistanı

Bir yaz gecesinde, deniz kenarında bir yolculuğu hayal edin. Deniz havası otomobilinizin içini dolduruyor, trafik kargaşasından eser bile yok. Sadece siz ve otomobiliniz yolların sessizliğini bozuyor. 

Maalesef gece yolculukları her zaman bu kadar sessiz ve sakin olamıyor. Gecenin gelişi sessizliği arttırırken, yollardaki tehlikeleri de gizliyor. Aniden yolun karşısına geçmeye çalışan bir hayvan, yol kenarında bekleyen bir yaya veya başka bir otomobilden yola düşmüş eşyalar… Bunların hepsi gecenin karanlığı ile birlikte görünmez hale geliyor. Mercedes-Benz araştırma merkezi gece seyahatlerinin daha tehlikesiz ve konforlu olabilmesi için Gece Görüş Asistanı sistemini geliştirdi.
 
Bu sistem iki adet özel kızılötesi LED far, iki adet ön camın üzerine yerleştirilmiş kızılötesi kamera ve ısıya duyarlı kamera sayesinde çalışıyor. Kızılötesi sistem, sürücüye farların gösteremediği menzili (max. 160 metre) aydınlık hale getirerek kızılötesi kameralar aracılığıyla gösterge panelindeki ekrana aktarıyor. Isıya duyarlı kamera ise, ortamdaki insan ve hayvanları tanımlamaya yardımcı oluyor.
 
Gece Görüş Asistanı yolda insan veya hayvan fark ederse, bunu gösterge panelinde kırmızı kutu içerisinde göstererek sürücüyü hem görsel hem de sesli olarak uyarıyor. Ayrıca sürücü Gece Görüş Asistanı'nı çalıştırmamış bile olsa, 60km/s sürattan sonra sürücüyü otomatik olarak uyarmaya başlıyor.
 
Mercedes-Benz Gece Görüş Asistanı hem sizin gece seyahatinizi daha güvenli ve konforlu hale getirmekte hem de çevrenizdeki diğer kişileri korumanızı sağlıyor. Gece Görüş Asistanı'yla ilgili daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak için Mercedes-Benz TechCenter'ı ziyaret edebilirsiniz
Artık bilim kurgu değil Yoldayken bir sonraki virajı önceden görebilseniz nasıl olurdu? Sürüş davranışınızı…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder