9 Temmuz 2016 Cumartesi

Gerçek ve Hayal Arasında

Perde arkasına küçük bir bakış: Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo için yeni bir tasarım.

Geleceğe bakış
 Popüler Gran Turismo serisinin 15. doğum günü şerefine, oyunun geliştirme ekibinin ve Polyphony Digital Şti.'nin başkanı olan Kazunori Yamauchi geleceğin vizyon modelini hayal etti. "Vision Gran Turismo"nun temel düşüncesi altında, tüm dünyanın önde gelen otomobil üreticileri ve tasarım şirketlerinden, öncü tasarım modelleri oluşturmaları istendi.
 Mercedes-Benz'in Sindelfingen ve Carlsbad'daki "Dış Tasarım" ve Como, İtalya'daki "İç Tasarım" İleri Tasarım Stüdyoları'ndaki tasarımcılar Mercedes Benz AMG Vision Gran Turismo'yu geliştirdi. Tasarımcıların kalbinin süper spor otomobiller için tutkuyla attığı açıkça görülüyor.

Duyusal berraklık
 "Oranları ve canlı görünümü ile Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo, markanın karakteristiği olan o duyusal berraklık felsefesini somutlaştırıyor. Bu konsept otomobilin tasarımı duygulu, hissel şekillerin, zekice yerleştirilmiş teknolojilerle mükemmel etkileşimini açıkça gösteriyor." diyor Daimler AG'nin tasarım müdürü Gorden Wagener.

Hodri meydan
 Kısıtlı süreye rağmen, Mercedes-Benz tasarımcılarının tutkusu, onları oyunun tasarımcısı Kazunori Yamauchi ile yapılan bu işbirliğinin bir parçası olarak en üst düzeyde performans göstermeleri için kamçıladı. Muhtemelen en büyük zorluk, motor sporlarının gerçekliği ile oyunun sanallığını bütünleştirmekti. Motor yarışlarını daima genlerinde taşıyan bir otomobil markası olarak Mercedes-Benz, bu ilerici ve zorlu görevi hevesle kabul etti. Projenin genel amacı, Mercedes-Benz AMG'nin hâlihazırdaki süper spor otomobil vizyonunun Gran Turismo 6'nın piyasaya sürülüşüyle birlikte hayranlara sunulmasıydı. Otomobil hayranlara çok eşsiz bir sürüş deneyimi yaşatacak ve kesinlikle müthiş bir doğum günü hediyesi olacak
 
Mükemmel
 Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo'nun tasarım geliştirmesi sırasında, diğer tüm konsept otomobillerde ya da seri üretim modellerindeki bütün aşamalar aynen izlendi ve tüm standartlar korundu. Tüm dünyadaki Mercedes-Benz İleri Tasarım Stüdyoları, kendi vizyonlarının öncül tasarım taslaklarını hazırladı. Nihayetinde, dijital tasarım sürecinin bir parçası olarak en iyi fikirler daha da geliştirildi ve sonra somut bir 1:1 tasarım sürecinde mükemmelleştirildi. İç tasarım, İtalya'daki alanında uzman İleri Tasarım Stüdyosu'nda oluşturuldu. Ayrıca konsept otomobilin ses tasarımcıları, arka lambalarla bütünleştirilmiş sekiz bağımsız egzoz borusu için özel geliştirilen mükemmel sesin entegrasyonunu yaptı.

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo onları solladığı zaman rakipleriniz kesinlikle bu güçlü, ayırt edici motor sesini akıllarına kazıyacak.

İlham, itici güç
 Tasarım hayat bulmadan önce, daha dikkatli ve özenli bir bakış gerekliydi. "Otomobilin dışı, hareketi, sürüş hissi ve çevrenin görüntüsünün sunumu mümkün olduğunca detaylı ve gerçekçi olmalıydı." diyor oyunun geliştiricisi Yamauchi. Ve bu da tam olarak güçlüğün ortaya çıktığı yer: Gerçeklik ve geleceği tek bir konseptte birleştirmek. "Biz tasarımcılar için bir konsept otomobil geliştirmek her zaman son derece ilham verici olmuştur ve bizi iten güç de buydu." diyor Daimler AG'nin Tasarım Müdürü Gorden Wagener. "Yeni şeyler deneyebilir ve gelecekte ilerilere atılabiliriz. Ayrıca tabii ki bu felsefeyi gelecekteki Mercedes-Benz modellerinde bulacaksınız. Sadece spor otomobillerde değil – özellikler orada olsa da- yani sürprize hazırlıklı olun."
Mükemmeliyetçi bir gerçeklik. Gran Turismo Sanal gerçekliğin beyni Geçmiş zamanda, o hâlâ okuldayken, seyir halindeki…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder