2 Nisan 2016 Cumartesi

Ağlamalarından derdini anlayın‏

Bebekler pek çok farklı şekilde ağlar. Her bir ağlama açlık, bez değiştirme ihtiyacı, rahatsız hissetme hali gibi farklı durumların işaretidir. Kimi zamanda bebeğiniz sırf kucağınıza almanız için çağırıyordur sizi. Onun size verdiği bu ip uçlarını öğrenerek ihtiyaçlarına daha çabuk cevap verebilirsiniz. Bebeğinizin ağlama sebeplerini ve o ağlarken kendinizle nasıl baş edeceğinizi öğrenin.
Parmak emme ve diğer sakinleştirici teknikler

Ağlayan bir bebeği sakinleştirmenin birçok yolu var. Kimi bebekler kendilerini sakinleştirmenin çeşitli yollarını yine kendileri bulurlar. Örneğin parmaklarını emerler, ki bu o kadar da kötü bir alışkanlık olmayabilir şu içinde bulunduğunuz evrede.
Bebekler Ağladığında Ne Yapmalı?

Bebeğiniz ağladığında yanına gitmek ilk adım. "Bebekler neden ağlarlar?" sorusunun cevabı için farklı ağlama şekillerini tanımaya çalışabilirsiniz. Herhangi bir şeye ihtiyacı olup olmadığını anlamak için bildiğiniz önlemleri deneyebilirsiniz
Bebek gelişiminde oyuncağın rolü

Bebeğinize onlarca rengârenk oyuncak almak isteyebilirsiniz, ancak dört-altı ay arasındaki bebekler için az sayıda oyuncak yeterlidir. Basit oyunlar ve aktiviteler oyun saatinizi eğlenceli kılmaya yeter de artar bile.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder