31 Ağustos 2016 Çarşamba

Youtube ile İlgili 5 Faydalı 5 Eğlenceli Bilgi

Bu videoda Youtube'la ilgili ipuçları, sürpriz yumurtalar ve sonunda da 'webdriver torso'nun kim olduğu var.

Youtube'da bir videoyu ağır çekimde veya tam tersi, hızlı çekimde seyredebilirsiniz. Bunun için videonun sağ alt köşesindeki Ayarlar bölümüne tıklayın. 1'den büyük bir rakam seçerseniz video hızlı gösterilir. 1'den küçük rakamlarda ise düşük hızda izlerseniz. 

Bir video izlerken tek bir sahneyi ağır çekimde izlemek isterseniz space, yani boşluk tuşunu basılı tutun. Süper bir yöntem olmasa da o sahneyi ağır çekimde izlemenizi sağlar.

Videoyu ileri veya geri sarmak için 1'den 9'da kadar olan rakamları kullanabilirsiniz. Örneğin 2'ye basınca videonun yüzde 20'si kadar ilerlerseniz. 8'e basınca videonun yüzde 80'i kadar ileri gidersiniz. 0'a tıklarsanız videonun en başına dönersiniz.

'Leanback', yani 'Arkana Yaslan' aslında Youtube'un televizyon için yaptığı bir uygulama. Ancak dilerseniz bilgisayarda da faydalanabilirsiniz. Bunun için 'youtube nokta com taksim leanback" yazın. Bir video başlatın. Sonra da Youtube'un dediği gibi arkanıza yaslanıp otomatik gösterilen videoların keyfini çıkarın.

Bir arkadaşınıza Youtube videosu göndereceksiniz ama izlemeye videonun belirli bir yerinden başlasın istiyorsunuz. "Paylaş"a tıklayın. "Başlatma zamanı" kutucuğunu işaretleyin. Zamanı ister elle yazın, isterseniz de videonun ilgili yerine gelip kutucuğu öyle işaretleyin. Artık arkadaşınıza bu linki gönderdiğinizde video tam istediğiniz yerden başlar.

Arama kutusuna "Do the Harlem Shake" yazarsanız sayfadaki her şey logodan başlayarak Harlem Shake yapmaya başlar.

Arama kutusuna "Use the force Luke" yazarsanız ekrandaki arama sonuçlarını beyninizle hareket ettirmeye başlarsınız. Bu tabii Star Wars hayranlarının anlayabileceği bir espri.

Eğer Star Trek, yani Uzay Yolu dizisinin hayranıysanız sizin için de bir sürpriz var. Arama "Beam me up, Scotty" yani, "Işınla Beni Scotty" yazdığınızda arama sonuçları ışınlanarak gelir.

Arama kutusuna "Webdriver Torso" yazdığınızda arama sonuç sayfası kırmızılara ve mavilere bulanır. Bu tabii ünlü "Webdriver Torso" kanalına gönderme. "Webdriver Torso" kanalının şu an 100 binden fazla videosu var. Bazen aynı dakika içinde birkaç video yüklediği bile oluyor. En ilginci de, videolarının hepsi böyle ve tümünün süresi 11 saniye. 

"Webdriver Torso" hakkında pek çok söylenti var. Videoları uzaylıların yüklediği bile söyleniyor. Ancak 10 Ocak 2014'te BBC'de yer alan bir haber komplo teorilerini alt üst etti. Webdriver Terso'nun arkasında meğer Youtube varmış. Youtube bu kanalı, yüklenen videoların kalitesini test etmek için kullanıyormuş. Dolayısıyla panik yok arkadaşlar. Uzaylılar Youtube'a henüz el atmış değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder