3 Ağustos 2016 Çarşamba

3.Çeyrek DÜNYA PİYASALARI GÖRÜNÜM RAPORU ARTIK TAMAM FED’in hareketi belirleyici olacak mı?

Raporun Bölümleri:

Yolculuğa hazırlık:
FED faizleri bu çeyrekte artıracak mı? Haziran ayında yapılan Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısı belirsizlik üzerine yapılmış bir yüksek lisans gibiydi, ancak önceki FED başkanı Ben Bernanke'nin Mayıs 2013'te bahsettiği varlık alımı azaltımı ile başlayan adeta bitmek bilmeyen bekleyiş, sonunda nihai sonucuna yaklaşıyor.
Merak edilen tek şey kararın tarihi. Eylül o ay olabilir. Ortak görüş bunu fiyatlarken, Ekim'i geride bırakıyor ve belki de Aralığı en muhtemel ay olarak görüyor. Dünya Bankası'nın faiz artışının 2016'ya kadar erteleneceği çağrısı FED'de yankılanmayacağa benziyor.
Daha da önemlisi, bunun yakın gelecekteki herşeyi içeren bir olay olup olmayacağını veya bizi 2016 ya da daha sonrasına atan faiz artış patikasının bir parçası olup olmayacağını bilmemiz gerekiyor.
Bu tamamen piyasada oluşabilecek strese bağlı olabilir. Buna rağmen normalleşme süreci artık başlamalı. Bu nedenle Saxo Bank, bulanık suları geçerken doğru rotayı bulabilmek için en iyi strateji uzmanlarını bir araya getiriyor. Açıkça FED hareket etmek istiyor. Şimdi zamanlamayı doğru yapmak, belki de her zaman olduğundan daha önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder