28 Haziran 2016 Salı

GOOGLE’IN YAPAY ZEKA MOTORU TENSORFLOW ARTIK AÇIK KAYNAKLI

Google, arama sonuçlarını filtreleyen RankBrain ve e-postalara cevap öneren Smart Reply gibi yapay zeka sistemlerini geliştirmekte kullandığı yapay zeka motoru TensorFlow'u tüm geliştiricilerin kullanımına sundu.

Açık kaynaklı hale getirilen ikinci TensorFlow isimli yapay zeka motoru, 2011 yılında geliştirilen DistBlief motorunun eksikleri giderilmiş ve iyileştirilmiş bir sürümü. Bir önceki sürümünden iki kat daha hızlı olan motor, yapay sinir ağları oluşturmak ve çalıştırmak için kullanılabiliyor.

C++ programlama dili ile kodlanan TensorFlow sistemiyle, geliştirmek istediğiniz ürün için GPU'yu eğitmekle başlayıp, mobilde çalıştırma aşamasına kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz. Sistem, görsel tanıma, konuşma tanıma ve tercüme gibi görevleri öğrenebilen bir yapıya sahip. Sistemle yeni uygulamalar geliştirmek isteyenler C++ veya Pyhton dillerini kullanabilirler.



Google, TensorFlow'un 'reinforcement learning' ve 'logistic regression' alanlarına da uyarlanabileceğini belirtiyor.

TensorFlow'u kütüphanesi, ilgili araçları ve geliştiricilere ipuçları verecek dersleriyle açık kaynak kodlu hale getiren Google, isteyen kişi ve kurumların makine öğrenimi sistemini kullanabileceğini fakat sistemin henüz yalnızca bir bölümünün açık kaynaklı hale getirildiğinin altını çiziyor. Bu kısıtlama, TensorFlow'un yalnızca tek bir bilgisayarda uygulanmasını mümkün kılıyor.

Google TensorFlow'un yüzlerce makinede çalışan bir sürümünü gelecekte açık kaynaklı hale getirebileceğini belirtiyor.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder