13 Haziran 2016 Pazartesi

Evde Network Bağlantısı

Evde Ağ Bağlantısı eğitimi, çok temel düzeyde Network (Ağ) bağlantılar prensiplerini, ağ bağlantısı için gerekli donanımı, güvenlik ve ebeveyn denetimini ve ortak internet kullanımını anlatmaktadır. Kendini geliştirmeyi hedefleyen tüm kullanıcılara açıktır. Bu eğitimin dersleri HTML formatında, sesli anlatım ve görsel videolardan oluşmaktadır. Herhangi bir katılım belgesi verilmez. Bu eğitim çerçevesinde öğrenecekleriniz:

İhtiyacınız olan donanımı, nereden satın alacağınızı ve ne kadar ödeyeceğinizi
Donanımın bağlanması ve yüklenmesi
Güvenlik, kolay kullanım ve ebeveyn denetimleri
Vista ve XP ile internet erişimi, dosya ve yazıcı paylaşımı
Evde Ağ Bağlantısı HTML formatında Türkçe seslendirilmiş görsel videolar setidir. Bir Kablosuz Ev Ağını oluşturmak, yönetmek ve kullanmak için ihtiyacınız olan yazılımların hepsi Windows da bulunmaktadır veya ağ oluşturma donanımı ile birlikte gelmektedir. Sizin sadece bunu nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekir ve bunu Evde Ağ Bağlantısı eğitimimizi izleyerek öğreneceksiniz.

home-network-3Bölüm 1: Ağ Kurma Donanımı
Kablosuz ev ağınızı tamamlamak için ihtiyaç duyacağınız donanım hakkında öğreneceksiniz. Size bakmanız gereken özellikleri, ne kadar ödeyeceğinizi ve nereden satın alabileceğinizi göstereceğiz.

Bölüm 2: Ağ Bileşenlerinin Yüklenmesi ve Bağlanması
Routerı modemimize bağlayacağız ve bilgisayarlarımızda kablosuz ağ adaptörlerini yükleyeceğiz.
Bölüm 3: Routerın Konfigürasyonu
Routerın modemi görebildiğinden emin olacağız ve bir güvenli kablosuz bağlantı kuracağız, bu sayede bilgisayarlarımızın hepsi routera bağlanabilecektir, istenmeyen bilgisayarların ağımızdan uzak tutulduğundan emin olacağız.

Bölüm 4: Aygıtların Konfigürasyonu ve Bağlanması
Her bir bilgisayara giderek bunların ağa ve internete girmelerini sağlayacağız.

Bölüm 5: Dosya ve Yazıcı Paylaşımı
Dosya paylaşımını etkinleştirmek için her bir bilgisayarda Windows ağ oluşturmayı yapılandıracağız. Bilgisayarlarımızın her birisinde dosyaları ve yazıcıları paylaşacağız. ve son olarak bu dosyaları ve yazıcıları ağımıza ekleyerek her bir bilgisayarın paylaştığımız dosya ve yazıcılara erişim sağlayabildiğinden emin olacağız. 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder