9 Haziran 2016 Perşembe

GİRİŞİM FİKRİNİZ ‘GECE 4 TESTİ’Nİ GEÇEBİLİYOR MU?

Günlük yaşamlarımızla sayısız durumun içerisine giriyor ve kimilerinin daha iyi şekillerde kurgulanabileceğini fark ediyoruz. Problemi çoğumuz fark ediyorken, yalnızca çok azımız onu çözme işini üstleniyor.

Girişimcileri diğerlerinden farklı kılan yegane şey de bu; modern yaşamın problemleri çözme dürtüsü. Problemin çözülmesi için alınması gereken riskler kimilerini korkuturken, altında yatan fırsatları da görmelerini engelliyor.

Peki, bir girişimci nasıl bir problemi çözmeyi kendine görev ediniyor? Fikrinin peşinden sonuna kadar gidebilmesi için ona ne kadar bağlı olması gerekiyor?

Reddit'in kurucusu girişimci ve yatırımcı Alexis Ohanian'a göre, girişimciler bir fikrin peşinden gitmek istiyorlarsa, onu 'Gece 4 Testi'ne tabi tutmalılar.

"Bir fikri işime dönüştürmem için, gecenin 4'ünde onu düşünmemi sağlayacak bir sebep olması gerekiyor." diyen Ohanian, öte yandan girişimcilerin tutku duymadıkları endüstrilerde de başarılı olabildiklerini, bu insanların asıl tutkularının girişimcilik sporuna olduğunu belirtiyor.

Ohanian yeni girişimcilere sürekli şu tavsiyede bulunduğunu belirtiyor: "Fikriniz 'Gece 4 Testi'ni geçmeli çünkü tüm zorluğu ve gayesiyle sizin hayatınızı şekillendirecek olacak. Girişimciliğe adım attıktan sonra artık normal bir insan olmayacaksınız. Elinizde öyle bir fikir olacak ki, sürekli insanların dikkatini çekmesi için uğraşacaksınız ve sürekli girişiminizle ilgili aklınızı kurcalayan bir şeyler olacak."

Girişimciliğin birçok zorluğu beraberinde getirdiğine dikkat çeken Ohanian, bu zorlukları göğüslemek ve aynı zamanda iyi vakit geçirebilmek için girişimcilerin çözmekye tutkulu duydukları problemleri hedeflemelerini tavsiye ediyor.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder