7 Haziran 2016 Salı

Evde ucuza mal edebileceğiniz, yaratıcı hediyelik fikirleri.‏

Merhaba,

Herkese kefiyli bir hafta olsun. Sevdiğiniz birinin doğum gününü unuttuğunuz, hazırlıksız yakalandığınız günler olmuştur. Ne alışverişe çıkacak vaktiniz ne de hediye almaya ayıracak bütçeniz var. Merak etmeyin, böyle durumlarda evde ucuza mal edebileceğiniz yaratıcı hediyelik fikirlerimiz var:)

***
Hediyelikler
Son Dakika Kurtarıcısı Hediyeler
Bir sabaha uyandınız, keyfiniz yerinde.. Gökyüzü masmavi, kuşlar cıvıl cıvıl ötüyor. Harika bir sabah diye düşündünüz ve keyifli bir kahvaltıya başladınız. Kahvaltınızı yaparken şöyle bir de takvimimi gözden geçireyim dediniz. O da ne! En yakın arkadaşınızın doğum günü ve siz bunu tamamen unutmuştunuz. Acelece giyinip bir alışveriş merkezine gitmeyi düşündünüz fakat bunu yapmak oldukça zamanınızı alacak, üstelik yeterli paranız da yok.

Tamam tamam sakin olun, panik yapmayın:) Böyle zamanlarda evde ucuza mal edebileceğiniz ve kolayca yapabileceğiniz çok şık hediyelik alternatifleriniz var. Hem de el emeği göz nuru olacak.
Son Dakika Kurtarıcısı Hediyeler

Bir sabaha uyandınız, keyfiniz yerinde.. Gökyüzü masmavi, kuşlar cıvıl cıvıl ötüyor. Harika bir sabah diye düşündünüz ve keyifli bir kahvaltıya başladınız. Kahvaltınızı yaparken şöyle bir de takvimimi gözden geçireyim dediniz. O da ne! En yakın arkadaşınızın doğum günü ve siz bunu tamamen unutmuştunuz. Acelece giyinip bir alışveriş merkezine gitmeyi düşündünüz fakat bunu yapmak oldukça zamanınızı alacak, üstelik yeterli paranız da yok.

Tamam tamam sakin olun, panik yapmayın:) Böyle zamanlarda evde ucuza mal edebileceğiniz ve kolayca yapabileceğiniz çok şık hediyelik alternatifleriniz var. Hem de el emeği göz nuru olacak. Üzülmeyin, arkadaşınıza kendi yaptığınız bir hediyeyi vermek çok daha anlamlı olacak.

1.Çiçek vermek için farklı bir yol

parfüm şişesinde çiçek

Öncelikle en basitinden başlayalım: Çiçekler. Biraz da kendinizi affettirmek adına, farklı bir sunum içerisinde bir demet çiçek tercihiniz olabilir. Evinizde hoş bir parfüm şişesi varsa içine su ve bir kaç damla gıda boyası ekleyerek renkledirebilirsiniz. Evdeki diğer parfümlerden yararlanarak hoş kokulu bir çiçek vazosu elde edebilirsiniz. Aynı zamanda oda kokusu işlevi de görecektir. Tabi bir de parfüm şişesi Chanel No:5 olursa sanırım bu arkadaşınızın en güzel hediyelerinden biri olacaktır. Sonra bir minik kurdela yardımı ile süsleyip, küçük çiçek demetinizi içine koyduğunuzda şık bir sunum olacaktır. Bizim tercihimiz sarı renk boya kullanmanız ama çiçeğinizin rengine göre ve elinizdeki gıda boyası renklerine göre seçim yapabilirsiniz. Bu hediye arkadaşınızın evinde şık bir dekorasyon objesi olabilir.

2.Vintage Mumlar

vintage mum.jpg

Bunun için evde vintage görünümlü bir çay fincanı setimizin olması lazım ve bunları hediyelik mumlarımız için feda etmek J Eğer böyle bir çay fincanı setimiz yoksa bir milyoncu tarzı dükkanlardan uygun fiyata edinebiliriz. Sonrasında evimizde elektirik gittiğinde kullandığımız şu basit mumlardan ediniyoruz veya elimizde varsa onları kullanıyoruz ve bunları bir tencerede eritiyoruz. Mumlarımızın hoş kokması için esanslı yağlarımızı ve fitilini yapmak için pamuklu bir ipliği de unutmuyoruz tabi. Esanslı yağları da eriyen muma karıştırıyoruz ve fitil olacak ipliği de kaba yerleştirdikten sonra hazırladığımız mumu fincanlara döküyoruz. Sonrasında fincanları kutusuna yerleştirelim ki süprizi kaçmasın. Arkadaşımız ona fincan takımı aldığımızı düşünürken bu vintage mum fikriyle karşılaşmak hoşuna gidecektir.

3. Hediye Kovası

hediye kovasi

Merak etmeyin bu sadece bir kova olmayacak tabi ki. Ama son dakika hediyelerinin en iyilerinden biri olduğu kesin. Yapmanız gereken ilk şey şirin bir kovaı yada hediyelerinizi yerleştirebileceğiniz herhangi bir kap bulmak. Sonrası bu kovanın içini evde kullanmadığınız veya alacağınız çok maliyetli olmayan ama doğum günü kişisinin görünce mutlu olacağı şeyler ile doldurmak. Mesela çikolata, oje, deodorant, sevimli çorap ve çamaşırlar, dergi gibi şeyler olabilir. İçini doldurmak kısmı size kalmış, hediyeyi vereceğiniz kişinin seveceği şeyleri siz biliyorsunuz sonuçta :)

4. Hey! Sana bir kavanoz kek yaptım

ev yapımı hediyelik 

Yaptığımız keki bir kavanoza sığdırmaya çalışırsak bu delilik olur elbette J Bu fikir için yapacağınız şey evde boş bir kavanoz bulmak. Yapacağınız bir kekin tarifindeki kuru malzemeleri renkli ve hoş duracak şekilde sırayla kavanoza dökün. Kekin tarifini de güzel bir kağıda yazıp bir ip yada yapışkan yardımıyla kavanoza iliştirip biraz da süsledik mi tamamdır bu iş. Bence gayet yaratıcı!

5. Ponpon yada fotoğraflı kitap ayracı

kitap ayraci.jpg

Kitap okumayı seven birisine hediye edilecek tatlı şeylerden biri kitap ayracı. Evdeki yünlerden bir ponpon yapıp ipini de uzun bırakıyorsunuz hepsi  bu. Tabi bunun için ponpon yapmayı da bilmeniz gerekiyor :) Eğer bilmiyorsanız arkadaşınızla birlikte çektirdiğiniz eğlenceli bir fotoğrafı etrafından kesip küçük bir delik açıyorsunuz, içinden ip geçirerek de kitap ayracı haline getiriyorsunuz. Oldu mu size arkadaşınızın her gördüğünde güleceği harika bir hediye.

6. Sabunluk

içki şişesi sabunluk.jpg

Evde bitmiş içki şişeleriniz olabilir belki, sırf şişesini beğendiğiniz için saklayıp ama ne yapacağınızı bilemediğiniz. Heh işte bu şişeleri değerlendirmenin tam sırası! Şişenin ağzına uygun bir sabunluk başlığı bulmak kalıyor geriye, bulamadıysanız bulduğunuz herhangi birini şişenin ağzına sıkıştırmak için bant, folyo gibi malzemelerden yararlanabilirsiniz.

Aslına bakarsanız evde yapabileceğiniz hediyeliklerde sınır yok tamamen sizin yaratıcılığınıza ve hediyeyi vereceğiniz kişi ile aranızdaki bağa bağlı diyebiliriz. Neymiş? artık hediye alamayacağımız durumlarda stres yapmamıza gerek yokmuş. Sonuçta hediye hediyedir ve en güzel hediye düşünülüp uğraşılmış hediyedir. Unutmayın hediyeyi alan kişi için de daha unutulmaz ve kalıcı olacaktır.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder