1 Şubat 2016 Pazartesi

Yaşama Tutunmak İçin

Yaşama Tutunmak İçin Nedenler, despresyon ve endişeyle yaşayanlar için faydalı tüyolar ve önerilerle dolu, melankoli ve komediyi bir araya getiren, daha iyi yaşamak, sevmek ve hissetmek için duygusal ve keyifli bir yaşam rehberi.

"Derler ki delilik, böyle deli bir dünyaya verilen mantıklı bir tepkidir. Belki depresyon da gerçekte hiç anlamadığımız bir yaşama verdiğimiz tepkidir."
Yaşama Tutunmak İçin Nedenler, yavaşlamanın kabul görmediği bir zamanda unuttuğumuz alışkanlıklarımızı geri çağırıyor. Düşüncelerimizden korkmadan onları kabullenmenin ve ilişki kurmakta zorlandığınız bir yaşamdan keyif almanın aslında hiç de sihirli olmayan yollarını işaret ediyor. Benim zihninden geçenleri okudukça kendinizi daha iyi görecek, kendi dehlizlerinize inmeye daha kolay cesaret edeceksiniz.
"Depresyon hayatınızda ne kadar ön plana çıksa da, aslında size nüfuz etmemiştir. Banal duyulabilir ama şunu söylemeliyim: Siz birer gökyüzüsünüz. Bulutlar gelip gökyüzüne hükmedebilir ama gökyüzü hâlâ gökyüzüdür. Depresyon her şeyin daha da kötü gideceğini fısıldar size ama bu onun bir belirtisi. Gücü depresyonun eline vermeyin ve ona hiç güvenmeyin."
"Yaşamınızda acı hep olacak. Acıyı tamamen uzaklaştırırsanız, herkes sonsuza kadar yaşar ya da her şey yolunda giderse, orada ne sanat, ne müzik, ne de aşk olur. Hepimiz sıkıcı bir mutluluk hâline sıkışıp kalırız. Bir parça depresyon, daha önce şükretmediğiniz şeyler için şükretmenizi sağlar. Mesela yaşıyor olmaya. Ölümü düşünmek, yaşamı analiz etmenize yardım eder. Endişe, meraklı olmanızı, meraklı olmanız anlamanızı sağlar."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder