1 Şubat 2016 Pazartesi

Mutluluk Mektubum

Aşk Hayatınız: Bir eşiniz varsa, bu ayı diğer yarınızla birlikte dingin bir ırmak gibi geçireceksiniz. Duygusal yönünüz huzurla perçinlenecek. Duygusal yönünüzü iyileştirmek için elinizden geleni yapın. Önceden sevdiğiniz ama bir süredir ihmal ettiğiniz küçük gündelik hazları yeniden keşfedin. Bekar iseniz, hoşunuza gidecek birkaç kişiyle karşılaşacaksınız. Cezbetme girişimleriniz başarıyla sonuçlanmasa bile hakkınızda ne düşündüklerini önemsemeden ve başarısızlıktan korkmadan bu kişilerle ilişki kurun. Yeniden toparlanma yeteneğiniz size düşündüğünüzden fazla başarı sağlayacak.

Sağlığınız: Dikkat etmeniz gereken iki konu hastalıklara direnciniz ve strese tepkiniz. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için gıda takviyeleri bulunmaktadır. Bunun yanında biraz stres yaşayacaksınız çünkü bazı kişiler yolunuzu kesmeye çalışacaklardır. Bu kişilerin olumsuz etkisini zamanında tespit edin yoksa bu etki vücudunuza ve zihninize bulaşacaktır.

İş hayatınız: Bu ay içerisinde çalışıyorsanız, projelerinizi ilerletme ve işlerinizi zamanında bitirme konusunda bazı güçlüklerle karşılaşabilirsiniz. Bunun nedeni orta derecede elverişli astral koşulların yanında iş çevrenizdeki bazı kişiler tarafından yayılan negatif enerjilerdir. Kişisel insiyatifinizi kullanmanız önerilir çünkü sizi desteklemeleri için insanlara çok fazla güvenemezsiniz. Yeterince tanımadığınız kişilere sır vermekten kaçının çünkü dedikodunuzu yapabilirler.

Maddi durumunuz: Bu ay maddi durumunuzu düzeltmek için tüm göstergeler iyi görünüyor Bunu sağlamanız için yıldızlar size yeterince fırsat verecek. Daha çok para kazanmanız ve maddi güvenliğinizi sağlamak için gerçekleştirmeniz gereken projeleri daha iyi organize etmeniz ve başarıya ulaştırmanız için size yardım edecek insanları karşınıza çıkaracaklar. Gelecek haftalarda ya da aylarda bunun olmasını isterseniz ya da bunun için çaba harcarsanız, gelmesini artık ummadığınız ya da beklemediğiniz bazı gelirleri elde etmeniz konusunda yıldızların sizi ödüllendirmemesi için hiçbir sebep yok. Maddi konularda harekete geçin çünkü yıldızların koruması altındasınız.

Astral belirtiler: Bu ay, yaşayacağınız durumlar ne olursa olsun, cömert düşünceler içerisinde olun ve insanlara yardım etmeye devam edin. Yalnızca parayla değil, bunu öğüt vererek, birlikte olarak ya da dinleyerek de yapabilirsiniz... Her şeyden önce kendi içinize kapanmayın ve bunu karşılıksız yapın.
Göz, beş duyumuz arasında, işitme, dokunma, tatma ve koku alma duyularından önce, doğduğumuz andan itibaren dış dünya ile bağlantımızı ilk kuran organımızdır. Dış dünya vizyonunun sağlıklı olması, İç dünya Vizyonunun edinilmesine doğru bir adımdır. İşte gözün ruhsal ve fiziksel sağlığını korunmasına yönelik küçük bir ders.


Acilen alınacak ilk tedbirler

Vizyonun ruhsal açıdan önemini anlatmak için birçok terim kullanılır:
-    İçsel Vizyon (İç Dünya Vizyonu),
-    Berrak Işık,
-    Fal,
-    İki âlemi görme yetisi...

Gözün bu temel rolüne, günlük konuşmalarımızda da rastlarız:
-    Olayları net bir şekilde görmek,
-    Göze girmek,
-    Bir bakış açısı edinmek,
-    Yukardan bakmak...

"Acilen alınacak tedbirler" ile görme organının psişik sağlığına daha ileride değinmeden önce, gözün fiziksel sağlığını kastediyorum. İşte alınacak 4 tedbir.

1- Sulu fiziksel yapısı nedeniyle (başlıca maddesi sudur), gözün sürekli olarak nemli kalmaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle, aşırı kuru ortamlardan kaçının veya bu tip ortamlarda bulunduğunuzda (sıcak ülkelere seyahat veya sıcaklığın çok yüksek olduğu dönemler gibi) göz damlası kullanın.

2- Bir bilgisayar ekranı karşısında çalışıyorsanız veya ekranlar (Televizyon veya video oyunları) karşısında çok fazla zaman geçiriyorsanız, yine göz damlası kullanın ve düzenli molalar verin. Bir maçı, bir filmi veya bir oyunu kaçırmak istemiyorsanız, gözlerinizin yeniden nemlenmesi için onları otuz saniye boyunca kırpıştırın.

3- "Gözler açısından faydalı" gıdalar alın. Kristalin içinde mevcut önemli iki pigment arasında, lutein ve zeaksantin buluyoruz. O halde amaç, onu içeren besinlerin, bilhassa yeşil sebzelerin (ıspanaklar, yeşil lahana, brokoli, bezelye...) düzenli olarak tüketilmesidir.

4- Meyveler arasında, yaban mersini, özellikle görme kapasitesinin korunması için tavsiye edilir. Bu meyve antosiyaninler ve C vitamini içerir; bu ikisi gözün sağlığı açısından mutlaka gereklidir.


Gözler için Yoga

Ayrıca, genel olarak Göz Yogası ifadesi altında topladığımız ve katarakt gibi göz hastalıklarının ve görme bozukluklarının (miyop, presbit, hipermetrop, astigmat) önlenmesi açısından faydalı etkilere sahip bir takım egzersizler de mevcuttur.

İyi bir görme kapasitesinin elde edilmesine ve korunmasına yönelik birçok egzersiz mevcuttur. Size burada en çok bilinen birkaç tanesini anlatacağım.

Palming (Avuçlama): 20. yüzyılın başına Dr. Bates tarafından icat edilen bu teknik, gözlerin dinlendirilmesi ve ömrünün uzatılması açısından etkilidir. Avuç içlerinizi 3 ila 4 dakika kadar gözlerinizin üzerine koyun; parmaklarınız tam bir karanlık oluşturacak şekilde birleşik durumda. Bu gözlerdeki yorgunluğu gidermek için ideal bir egzersizdir.

Yatay teknik: Kolunuzu işaret parmağınız kalkmış şekilde öne doğru uzatın. Parmağınızı gözlerinizle takip edin, bir yandan da parmağınızla enine, soldan sağa ve sağdan sola hareketler gerçekleştirin. Bunu yavaşça, beş defa arka arkaya tekrar edin.

Gözleri yuvarlama: Göz kapaklarınızı kapatın ve önce sağdan sola sonra sağdan sola daireler gerçekleştirerek gözlerinizi yuvarlayın, bunu en az 10 defa tekrar edin.


Sonuç: İlk bakışta

Görüş kapasitenize yönelik bu fiziksel egzersizin, sizi çevreleyen dünyayı keşfetmek ve daha iyi anlamak amacıyla bu kapasiteyi arzuladığınız kullanım şekline dair pozitif düşüncelerle tamamlanması gerekecektir.

Bu tutum, sizin maddesel dünya ile olan bağınızı güçlendirir ve size Yüce Bilgeliğe erişmeniz için görünüşlerin önündeki perdeyi yırtmanızda yardımcı olur.
Hayatta bazen her şeyin çok hızlı veya aksine çok yavaş ilerlediği hissine kapılırız. Zaman görecelidir. Duruma göre, durumları şu veya bu yönde değiştirmeyi deneriz.


Kendinizi hayatınızın temposuna uydurun

Hareket yeterince hızlı olmadığında ve bizim acelemiz varsa, olayları hızlandırma eğilimine gireriz. Aksine, hareket aşırı hızlı ise ve biz kendimizi hazır hissetmiyorsak, olayları yavaşlatmayı deneriz.

Bazen, hızlandırmak veya aksine yavaşlatmak için koşullar karşısında uyguladığımız veya uygulama eğiliminde bulunduğumuz bu karşı duruş, negatif sonuçlar doğurabilir veya aleyhimize dönebilir.

Böylece, aşırı hızlı olanı yavaşlamaya veya aşırı yavaş olanı hızlandırmaya çalışma girişimlerimiz çok sık olarak ters teper.
Bu durum insanlar için de geçerlidir. Bazıları diğerlerinin kendileri gibi düşünmelerini istediklerinde, ikna etmek için aşırı çaba sarf ederler ve bu aksi etki yaratır.


Hayatımızın temposu sürekli bir değişim içindedir

Hiç aynı değildir. Bazen hızlıdır. Bazen de yavaş! Kendinizi bu tempoya uydurun; zira hız değişikliği daima gerekir.

Hayatımızın yavaşlayan veya aksine hızlanan temposundaki tüm bu değişimlerin, biz ilk bakışta görmesek de bir nedeni vardır.

Bu nedenle, bu tip sorunlardan kaçınmak için: Hayatınızın akışının tersine, ne hızla, ne de yavaşça, kürek çekmeyin. Onunla aynı tempoyu benimseyin. Yavaşlarsa yavaşlayın. Hızlanırsa hızlanın. Şaşıracaksınız ama, yavaşlayarak hedefe daha hızlı varacaksınız.

İlk anda anlam verilemeyen bir yavaşlama veya bir hızlanmanın nedeni, çoğunlukla daha sonradan fark edilir. Hayatınızın temposuna ayar uydurmanız, hedeflerinize daha emin adımlarla ulaşmanızı sağlayacaktır.
 
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder