7 Eylül 2016 Çarşamba

İşinizi Siber Saldırılardan Korumak için Yapabileceğiniz 10 Şey‏

Bir güvenlik politikası oluşturup uygulayarak işinizi veri ihlallerinden ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilirsiniz. 

Hemen şimdi uygulayabileceğiniz basit önlemlerle, bilgilerinizi siber saldırılardan korumak için gereken adımları atabilirsiniz. 

İşte bunun için olmazsa olmaz 10 aksiyon!
 
1. Windows Hello ile şifre yerine biyometrik kimliğinizi kullanın
Windows Hello ile harfler, rakamlar ve işaretlerden oluşan geleneksel şifrelere elveda deyin. Bunun yerine yüz, iris, parmak izi gibi biyometrik kimliklerinizi kullanın.
2. Verilerinizi BitLocker ile güvence altına alın
Bilgisayarlarınızda Windows'un disk şifreleme özelliği olan Bitlocker'ı aktive edin. Böylece bilgisayarınız çalınsa veya kaybolsa dahi kötü amaçlı kişiler diske kaydettiğiniz verilerinize ulaşamaz.
3. OneDrive For Business ile belgelerinizi ve tüm dosyalarınızı yedekleyin
Çalışmalarının çoğunu bilgisayar üzerinde gerçekleştiren kurumların düzenli aralıklarla verilerini yedeklemesi çok önemlidir. Belgelerinizin her zaman en güncel versiyonlarına her yerden ulaşmak için OneDrive for Business kullanabilirsiniz. 1 TB çevrimiçi depolama alanı sunan OneDrive for Business sayesinde geçmişe dönük tüm belgelerin yedeğini otomatik olarak alabilirsiniz. OneDrive for Business ile istenmeyen veri sızıntılarına da karşı koyabilirsiniz.
4. Sadece yönetim işlemleri için yönetici şifresini kullanın
Yöneticiler, yeni yazılım yükleyerek bilgisayarlarında önemli değişiklikler yapmalılar. Günlük kullanımınız için normal hesabınızı kullanın. Sadece değişiklikler için yönetici hesabı kullanılmalıdır. Böylece kötü amaçlı yazılımlardan korunabilirsiniz.
5. Windows Defender'ın açık oldugundan emin olun
Windows Defender, Windows 10 üzerinde yüklü gelen anti virüs çözümüdür. Windows Defender'ı her zaman açık bulundurarak bilgisayarınızı virüslere, zararlı ve casus yazılımlara ve diğer siber tehditlere karşı güvende tutun.
6. Güncellemeleri atlamayın
Yazılım yayıncılarının güncellemeler yayınlamasının önemli bir nedeni var: Güvenlik açıklarını kapamak ve bilgilerinizin güvende kalmasını sağlamak.
7. Şirket çalışanlarınızın erişim haklarını yönetin
Çalışanlarınızın şirket kaynaklarına erişim haklarını ve hangi dosyalara erişimleri olduğunu Windows Server Active Directory üzerinden yönetebilirsiniz. Şirketten ayrılmalar olduğunda dosyalara veya müşteri bilgilerine erişim haklarının iptal ettiğinizden emin olun.
8. Kullanıcıları güvenlik konusunda bilgilendirin
Kullanıcıları temel güvenlik konularında bilinçlendirin. Uzak durulması gereken uygulamalar ve e-posta eklerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatın.
9. Kurumsal bulut hizmetlerinden faydalanın
Artan siber tehditlere karşı şirketlerin güvenlik için yapmaları gereken yatırım maliyetleri artıyor. Sürekli güncellenen ve kurumsal seviye güvenlik ile korunan Microsoft veri merkezlerinden ihtiyacınız olan çözümleri servis olarak alabilir, böylelikle yatırım maliyetlerinizi azaltabilirsiniz.
10. Orijinal yazılım kullanın
Çoğu siber atak, bilgisayarlara e-posta eklentileri aracılığıyla bulaşmaktadır. Bir çalışan, bilinen ya da bilinmeyen göndericilerden ekli ya da link barındıran bir e-posta alırsa bilgisayarın etkinlenmeyeceğinden ve verilerin çalınmayacağından emin olmak için sıfır gün ataklarına karşı koruyan Office 365 Advanced Threat Protection servisi kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder