17 Mayıs 2016 Salı

REKLAM ENGELLEME UYGULAMALARI APP STORE’U FETHETTİ

Apple'ın bu hafta yayınlanan yeni mobil işletim sistemi sürümü iOS 9, kullanıcılara mobil web sitelerinin reklamlarını ve internet paketlerinden yiyen diğer içerikleri engelleme olanağı sunuyor.

Reklam görmek istemeyen, internet paketini tasarruflu kullanmak ve mobil web deneyimini yavaşlatacak içeriklerden kaçınmak isteyen kullanıcılar, önce reklam engelleme uygulamalarından birini yüklemek, ardından da işletim sistemindeki 'Ayarlar' bölümünden özelliği aktif etmek durumundalar. Görünüşe göre birçok kullanıcı halihazırda bunun nasıl yapıldığını biliyor çünkü reklam engelleme uygulamaları App Store'da zirveye oynamaya başladılar bile.

AdBlock Plus'ın reklamsız mobil tarayıcısı veya gizlilik ve reklam engelleme uygulaması Ghostery gibi ücretsiz seçeneklerden hiçbiri, henüz App Store'un Snapchat, Messenger, Facebook, YouTube popüler uygulamalarını geçebilmiş değil. Gelgelelim, App Store'un ücretli uygulamalar listesinin yardımcı uygulamalar bölümünde, reklam engelleme uygulamalarının zirveye yükseldikleri görülüyor.

Örneğin bugünün en popüler ücretli uygulaması, yeni bir reklam engelleyici olan Peace. 2,99 dolar fiyatla satılan uygulama, benzerlerinin desteklemediği birkaç özellik ile farklılaşıyor. Peace'in benzersiz engelleme listesi teknolojisi, uygulamanın gelirlerinden pay karşılığında büyük bir teknoloji firmasından lisanslanmış.

Bugün zirveyi zorlayan diğer reklam engelleme uygulamalarının arasında Purify Blocker (#3), Crystal (#6) ve Blockr (#12) yer alıyor. Siz bu yazıyı okuma şansı bulduğunuzda, uygulamaların sıralamalarının değişmiş olabileceğini unutmayın.

Reklam engelleme uygulamalarının yükselişi, çevrimiçi yayıncıları ve reklamcıları endişelendiriyor. Bu da yakında reklam engelleyicilerinin teknolojilerini atlatmanın yollarının aranabileceğine işaret ediyor. Böyle bir durumda, reklam engelleme uygulamaları, zaman içerisinde engellemeye devam edebildikleri site ve reklam türleri üzerinden tercih edilmeye başlanacaktır. Yakında bu alanda zor bir rekabete şahit olabiliriz.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder