27 Mayıs 2016 Cuma

Almanya’da Optik İllüzyon

19. yüzyılda Kromlau Şövalyesi Friedrich Herrman Rötschke tarafından Almanya'nın Gablenz Saksonya bölgesinde oluşturulan Rhododendron parkı, 200 dönümlük doğal bir güzellik alanında ziyaretçilerini büyülemekte. Asıl büyüleyiciyi olansa 1860 yıllarında inşa edilen Raktozbrücke, yani köprüsünün şekli itibariyle sadece ortaçağı çağrıştıran bir güzellik sergilemesi değil, aynı zamanda Raktoz gölünün suyuna yansımasıyla tam bir daire şeklini alması ve bunun sonucunda oluşturduğu doğal illüzyon.

Park, doğası zengin ve mimari yapıları ile baştan aşağı göz alıcı bir büyüye sahip.

shutterstock_424299178
Herkesçe bilinmeyen bir destinasyonda doğaüstü güzellik tecrübe etmek isteyen ziyaretçilerini en çok baharda çiçekleri renklenince ağırlamayı seven Kromlau, Almanya'nın gelişmiş ulaşım ağı ile gitmesi kolay ve ruhunuza zenginlik katacak mekânlardan biri.

shutterstock_330410213
Almanya – Polonya sınırına yakın ve Dresden'e 120 km mesafede olan Kromlau'daki park ikinci dünya savaşından sonra ziyaretçilerini yoğun olarak ağırlamaya başladı.

Rakotz köprüsü, olağandışı görüntüsü, ürkütücülüğü ve yarattığı optik illüzyon ile Devil's Bridge (yani Şeytanın Köprüsü) olarak da anılmakta. Görünen o ki köprünün mimarları kullanımından ziyade insanlarda bırakacağı görsel etkinin heyecanıyla köprüyü oluşturmuş.

shutterstock_112321355
Resimlerine bakmak bile "bu köprüden karşıya geçilir mi" sorusunu zihinlerde canlandırmaya yeterli geliyor, ancak zaten park yetkililerince köprünün yapısını koruma amaçlı yasak olduğu için bu soruyu fiilen cevaplamaya şansımız da hiç olmayacak.

Kemerini iri kayaların oluşturduğu muhteşem köprünün bazalt taşları İsviçre ve Bohemya'nın taşocaklarından özel olarak getirtilmiş.

  
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder