19 Mart 2016 Cumartesi

PDF'lerle çalışırken karşılaştığınız 5 büyük sorunu çözme

PDF oldukça popüler bir format. Bilgi paylaşımı için çok elverişli olan, farklı yazılımlarca desteklenen, iyi tasarlanmış PDF'ler, herhangi bir modern aygıtta, oluşturuldukları görünümü koruyarak sanal olarak yeniden oluşturulabilirler. PDF'leri yayınlamak ve okumak kolay – fakat ya onlarla çalışmak? İşte tam bu aşamada sorunlarla karşılaşılıyor.
Araştırmalarımıza göre, PDF belgelerle çalışanların karşılaştığı temel sorunların TOP-5'i aşağıdakiler. Peki kullanılan PDF yazılımının insanları çaresiz veya en azından sıkıntı içinde bırakan bu sorunların çözümü ne?
#5. Bir cep dolusu PDF

5Onlarca belgede aynı işi tekrar tekrar yapmak, muhtemelen birçok ofis çalışanının en çok nefret ettiği şey. 

Neyse ki, birden fazla PDF sadece birkaç tıklamayla bir başka formata dönüştürülebilir, bunun için herhangi bir sihirli program gerekmiyor. Size toplu işlem veya buna benzer bir olanak sunan PDF çözümlerini inceleyin.

#4. Oh, hayır! Yanlış yazılmış! Şimdi ne yapacağım?

4Nihayet önemli bir projenin tanıtımı için hazırladığınız broşürün tasarımı, tasarım ajansından geldi, tek yapmanız gereken baskıya göndermek. Fakat son anda ilk sayfada bir yazım hatası olduğunu fark ettiniz – hem de 10 dakika içinde baskıya göndermeniz gerekirken! 

Endişelenmeyin! Genellikle tasarım ajanslarından gelen PDF'ler düzenlenebilir. Basitçe anlatalım: bu dosyalarda bir yazım hatasını düzeltmek veya bir resmi değiştirmek gibi küçük değişiklikleri kolaylıkla yapabilirsiniz – neredeyse bir MS Word belgesinde çalışıyormuş gibi. PDF belgelerde hassas düzeltmeleri yapabilen bir yazılım var.

#3. Bunu al, şunu al… Bir dakika. Bu tabloyu da kopyalayamaz mıyım?

3Bir PDF belgesindeki bir tabloyu kopyalamayı hiç denediniz mi? Denediyseniz nasıl bir şey olduğunu biliyorsunuz demektir: tabloyu sıfırdan oluşturup hücreleri teker teker kopyalamanız gerekir. Daha da kötüsü, eğer çalıştığınız PDF taranarak oluşturulmuşsa: kopyalanabilecek hiçbir şey yok demektir. Ve milyonlarca tarayıcı ve çok işlevli yazıcılarla oluşturulan milyonlarca PDF var. 

Neyseki bu noktada Optik Karakter Tanıma (OCR) teknolojisi yardımınıza koşar: bir PDF'e resimmiş gibi davranır, tüm içeriği dijital formda yeniden oluşturur. Sonrasında tek yapmanız gereken panoda hazır olan tabloyu belgenize yapıştırmaktır.

#2. Taranan PDF'ler ile bir şey yapılabilir mi?

2Taranarak oluşturulan PDF'ler, çalışırken sorun çıkarmanın şahlarıdır! Temelde – hatta sadece – bir resimden ibarettir; bu tarz PDF'lerle çalışırken karşılaştığınız sorunların sebebi budur. Örneğin, bunlarda değişiklik yapmak demek, PDF içindeki resmi düzeltmek anlamına gelir. 

İşte bu değişiklikleri doğrudan PDF dosyasında yapmanızı sağlayan bir PDF yazılımı var! Fontu, metin boyutunu, hatta arkaplanı seçebilirsiniz – böylece düzeltmeleriniz belgenizle uyumlu görünür. OCR ve gelişmiş resim analizi/işlemesi teknolojileri bu konuda yardımcı olur.

#1. PDF Word ile nasıl değiştirilir?

1PDF ile ilgili sorunların en tepesinde, PDF belgeleri yüksek kaliteyle başka formatlara dönüştürme yer alıyor: kolaylıkla düzenlenebilir, arama yapılabilir ve diğer aygıt veya programlara uyumlu olacak şekilde... Ofis çalışanları hala bu problemden muzdaripler, elle yeniden yazmak veya en azından kötü dönüştürülmüş PDF'leri düzeltmek için zaman harcamak zorunda kalıyorlar. 

Olası tüm PDF türleri için bu problemi çözen, OCR'dan başka bir teknoloji yok. Sadece iyi bir tanıma teknolojisi belge yapısını, sayfa düzenini ve tüm biçim öğelerini koruyabilir – ve PDF'in tercih ettiğiniz ofis uygulamasıyla kolaylıkla çalışabileceğiniz, gerçek bir düzenlenebilir kopyasını sağlayabilir.

Tüm bu beş işlemi ve dahasını çözen bir PDF çözümünü deneyin:
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder