19 Mart 2016 Cumartesi

Apple'ın yeni sürprizleri

Hangi yeniliğin peşinde olduğu hep merak edilen Apple, tüm işlerini gizli kapılar arkasında yürütmeyi seviyor. Ancak dedikodular için en iyi yerlerden biri olan internet, fanboy'ların da desteğiyle Apple söylentilerinden ve aşırı detaylı analizlerden hiç mahrum kalıyor. Apple'ın bu ay bir etkinlik yapmayı planladığını ve bu etkinlikte bazı ürünlerini yenileyeceğini biliyoruz. Peki firma, bu etkinlikte ve gelecekte neler tanıtabilir? İşte tahminlerimiz.

4 İNÇ'LİK İPHONE SE

"Ucuz iPhone" sözcüklerini senelerdir duyuyoruz. Ancak ucuz iPhone bu ay gerçekten tanıtılacak gibi görünüyor. İlk başlarda adının "iPhone 5SE" olacağı düşünülen telefon, 9to5Mac'in son raporlarına göre sadece "iPhone SE" adıyla ortaya çıkabilir.

Dedikodular, 4 inç'lik yeni telefonun 12 megapiksellik bir kameraya sahip olacağı konusunda anlaşırken, cihazın 3D Touch'tan yoksun olacağı söyleniyor.

İPAD AİR 3

Mart'taki etkinlikte 4 inç'lik bir iPhone'un yanında yepyeni bir iPad Air görebiliriz. Macworld'ün iddiasına göre iPad Air 3, 21 Mart'taki etkinlikte piyasaya sürülebilir ve iPad Pro'da olduğu gibi sol tarafında bir Smart Connector'e sahip olabilir. 9to5Mac'e göre yeni tablet, Apple Pencil uyumluluğu da sunabilir.

En son dedikodular ise 9,7 inç'lik tabletin iPad Pro adıyla piyasaya sürülebileceğini söylüyor. İddialara göre cihaz, daha fazla RAM'le ve Apple A9X işlemciyle gelecek.

APPLE WATCH 2

Bugüne kadar 4 milyondan fazla satış yapan Apple Watch, Fitbit'in ardından en çok satan giyilebilir teknoloji olma özelliğine sahip. Apple'ın sıkı tanıtım takvimine baktığımızda yeni bir Apple Watch'un zamanının geldiğini düşünebiliriz. Ancak henüz hiçbir şey kesinleşmiş değil. Macworld'ün İngiltere sayfasına göre saatin ikinci sürümü, Mart veya Eylül ayında gelebilir. Fiyat konusundaki bilgiler ise daha net: Dedikodular, saatin ilk Apple Watch ile aynı fiyata sahip olacağını söylüyor.

İPHONE 7

Bu sene tanıtılacak olan tek iPhone, 4 inç'lik iPhone olmayacak. iPhone 7'nin kamera dahil olmak üzere ciddi geliştirmelerle gelmesi bekleniyor. Tasarım konusunda Apple, karşımıza öncekilerden farklı, su geçirmez bir iPhone ile çıkabilir. iPhone 7 modellerinden en az birinin adının iPhone Pro olma ihtimali var.

İPAD MİNİ 5

iPad Air 3 gibi iPad Mini 5'in de seleflerinden daha ince olacağı söyleniyor. 5 milimetre inceliğinde olacağı ileri sürülen tablet, inceliği biraz abartacak gibi görünüyor. Gövdesinde iPhone 6S ve 6S Plus'ta kullanılan 7000 serisi alüminyumun kullanılacağı söylenen tablet, böylece bükülmelere karşı dayanıklı olacak. iPad Mini 5'in de su ve toz geçirmez olması bekleniyor.

iOS 10

KnowYourMobile'a göre iOS 10'u kullanan cihazlar, bazı sitelerin Google Analytics raporlarında görünmeye başladı bile. Bu, Apple'dan bazı çalışanların veya bazı kullanıcıların iOS 10'u denediği anlamına geliyor. Yeni işletim sisteminde hangi yeniliklerin olacağını tahmin etmek için henüz erken, ancak internete göre yenilikler arasında daha yetenekli bir Siri var. Gelmesi muhtemel işlevler arasındaki çoklu hesap işlevi, iPad gibi cihazları aile üyelerinizle paylaşmanızı kolaylaştırabilir.

APPLE CAR

Çok konuşulan Apple Car veya "iCar"ı listemize dahil etmeseydik olmazdı. Yaklaşık iki hafta önce Sunnyvale, Kaliforniya'da, Apple kampüsü yakınlarında duyulan garip "motor sesleri", Apple'ın otomobil üzerinde çalıştığı iddialarının güçlenmesine neden oldu. Tesla'nın elektrikli otomobillerine rakip olması beklenen Apple Car, muhtemelen kendi kendine, sürücüsüz gidebilen bir otomobil olacak. Ancak otomobilin 2019 veya 2020'den önce hazır olması beklenmiyor.
 
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder